יום ראשון, 1 בנובמבר 2015

שניצל קולרבי

נתקפתי בתשוקה לשניצל, עם פתיתים, ומלפפון חמוץ בצד. בקיצור, טעם של ילדות. שניצל, שפירושו בגרמנית "חתיכה קטנה" (ולכן תורגם ל"כתיתה")  הוא מבחינתי כל דבר שצופה בפירורי לחם וטוגן או נאפה. אבא שלי אהב להציע את הפתרון "נטבול בביצה ונטגן" לכל דבר, כולל כריכים שנשארו מטיול בכרמל... היום אני טובלת באקוואפאבה, שיקוי הקטניות המהולל, ואופה. התוצאה מעולה. 



שניצל עם פתיתים ומלפפון חמוץ

רכיבים 
(לארבעה  שניצלים)
1 קולורבי בינוני
2 כפות אקוואפאבה (מי בישול קטניות)
1 כף מים אם צריך
רבע כפית חרדל מוכן 
כפית מלח
6 כפות פירורי לחם או פאנקו
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כרכום
שמן לטיגון או לאפייה 

הכנה

מקלפים את הקולורבי ופורסים לארבע פרוסות. מאדים בשושנת אידוי או במיקרוגל: כארבע דקות, לריכוך שאינו סמרטוטי.
בקערה קטנה מערבבים את האקוואפאבה עם החרדל וחצי כפית מהמלח. אם האקוואפאבה סמיכה מאד, מוסיפים מעט מים. בצלחת נפרדת מערבבים פירורי לחם עם חצי כפית המלח שנותרה, פפריקה וכרכום.
טובלים כל פרוסה בנוזל, ומעבירים לפירורי הלחם המתובלים. לשניצל מפנק במיוחד... חוזרים על הטבילה פעמיים! 
לטיגון: מחממים כף או שתיים שמן במחבת טובה, ומטגנים על להבה בינונית, משני הצדדים.
לאפייה: משמנים נייר אפייה, מחממים מראש תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס), מסדרים את השניצלים על נייר האפייה, מברישים במעט שמן ואופים כרבע שעה או עד שהשניצלים מזהיבים.




אחרית דבר: למעשה, פרוסות הקולרבי המאודות טעימות מאד כפי שהן, בלי פירורי לחם ובלי טיגון! האידוי מעדן את טעם הקולרבי, כמעט ממתיק אותו.

4 תגובות:

  1. מה זה אקוואפאבה (מי בישול קטניות)?
    ואפשרי בלי חרדל? לא סובל חרדל...

    השבמחק
    תשובות
    1. חרדל בהחלט אפשר פשוט להשמיט!
      אקוואפאבה, שיקוי קסמים! אלו המים המסננים מבישול קטניות, ויש להם איכויות של הקצפה והדבקה. תראה גם כאן במתכון לעוגת לולו ולשניצל תירס, ובוויקיפדיה,

      מחק
    2. נ''ב אפשר פשוט לסנן נוזל מקופסה של שעועית לבנה או חומוס.

      מחק
    3. התגובה הוסרה על ידי המשתמש שכתב אותה.

      מחק