דפי תמר, מתכונים טבעוניים
יום שני, 28 באוקטובר 2013
קארי תפוחי אדמה וחומוס עם אורז בסמטי
›
״קארי״ היא מילה הודית (טאמילית) שפירושה רוטב, שאומצה באנגלית לציון תבשילים בסגנון הודי, עשירים בתבלינים ולעתים חריפים ומפו...
7 תגובות:
יום שני, 21 באוקטובר 2013
פאייה טבעונית עם תרד ואפונה
›
לכבוד החורף, ולכבוד אחותי שאוהבת תבשילי אורז, קבלו וריאציה טבעונית על פאייה. מן הסתם המנה הזו לא תעבור מבחן "נאמנות למקור" בוו...
5 תגובות:
יום שני, 14 באוקטובר 2013
קציצות סלק ואורז עם עדשים שחורות
›
לשילוב המנצח של אורז וסלק יש ייחוס תלמודי – בדיון על מהות התבשילים המצווים לאכילה בסעודת הפסח: "מאי שני תבשילין? אמר רב הונא '...
2 תגובות:
יום ראשון, 6 באוקטובר 2013
ריבת אתרוגים... ומתפוח בדבש למרמלייד
›
מדי שנה, בין ראש השנה לסוכות, אני ממהרת להשיג אתרוג או שניים בשוק ארבעת המינים ולהכין מהם מרמלייד "אנגלי", ריבת הדרים מרירה....
3 תגובות:
יום ראשון, 29 בספטמבר 2013
שעועית ירוקה בניחוח הודי
›
לפני שנים טעמתי במסעדה הודית בלונדון שעועית ירוקה, מעודנת, עם פתיתי קוקוס, והתלהבתי מאד. בכל פעם שחזרתי למסעדה, הזמנתי את המנה הזו, ומדי פ...
2 תגובות:
יום ראשון, 22 בספטמבר 2013
מלפפון כבוש במלח
›
במשך שנים חשבתי שהחמצת מלפפונים היא תורה מסובכת שצריך למלא בדקדקנות אחרי הוראותיה. אבל ככל ששאלתי, ההוראות היו מנוגדות ומורכבות יותר! לכס...
7 תגובות:
יום ראשון, 15 בספטמבר 2013
מרק סלק עשיר
›
חבצלות החוף והחצבים פורחים, הלחות התל-אביבית מתמעטת, נחליאלי עוד לא ראיתי אבל לדעתי אפשר כבר להתחיל לדבר על סתיו.* מבחינתי, אחד מסימני...
2 תגובות:
‹
›
דף הבית
הצג את הגירסה לאינטרנט