דפי תמר, מתכונים טבעוניים
יום שלישי, 14 בפברואר 2017
ריבת תותים
›
כל הריבות דומות זו לזו, ריבת תות שדה אדומה בדרכה שלה... על פרוסת חלה, בעוגה או בין שתי עוגיות או סתם בכפית, איזו דרך נהדרת לשמר את התותים מ...
6 תגובות:
יום ראשון, 22 בינואר 2017
עוגות זעפרן או עוגות לוסיה הקדושה
›
זעפרן, מלך התבלינים, יקר כל כך ושווה כל כך. קמצוץ ממנו מעמיק את טעמו של כל תבשיל או מאפה. אומרים שהזעפרן היה בין הרכיבים של הקטורת שהועלתה ...
יום שני, 16 בינואר 2017
תבשיל מטנזניה: קארי תרד ובוטנים
›
הנה עוד מתכון מאפריקה, הפעם מטנזניה, מהיר להכנה ומלא טעם, מוצלח עם תפוחי אדמה, פסטה, קוסקוס או אורז (למשל אורז ג'ולוף ). כשאספתי בולי...
2 תגובות:
יום שלישי, 3 בינואר 2017
בנוגע לאפריקה: אורז ג'ולוף
›
אורז ג'ולוף הוא תבשיל אפריקאי פשוט: אורז מבושל בעגבניות מרוסקות ובתבלינים ריחניים. הוא נקרא כך על-שם בני הוולוף, עם אפריקאי קדום, ויש...
יום ראשון, 27 בנובמבר 2016
לחם יווני
›
עוד יום הולדת עבר ואני כבר יודעת איפה אני רוצה לגור כשאצא לפנסיה, הקרבה בצעדי ענק: בקורפו. ביליתי שם ימים אחדים באוקטובר, וכמו תמיד ביוון, ...
5 תגובות:
יום ראשון, 6 בנובמבר 2016
פרוסות דלורית בציפוי מתפצח
›
ככל הידוע לי, הדלורית היא תושבת חדשה-יחסית בארץ. כשהיינו ילדים היו רק דלעות ענקיות בשוק, וגם הן לא היו להיט גדול. היום, אולי בגלל השפעה אמ...
תגובה 1:
יום שני, 31 באוקטובר 2016
סלט גבעולי שומר ואשכולית אדומה
›
יש מאכלים — פירות, ירקות ועשבי תיבול — שהעולם פשוט חלוק על טעמם ומגיב אליו בקיצוניות. למה? אומרים למשל שנמצא וריאנט גנטי שגורם לאלו שא...
2 תגובות:
‹
›
דף הבית
הצג את הגירסה לאינטרנט