יש שפע של מנות טבעוניות שמתאימות לפסח, גם למי שלא אוכל קטניות. תחתיות ארטישוק במלית אגוזים ופטריות היא מנה מוצלחת, ומופיעה אצלי בליל הסדר כבר שנים רבות. אפשר לגוון ולהחליף אגוזי קשיו באגוזים אחרים או בצל בכרישה. התוצאה תמיד מרשימה וטעימה מאד! כדאי להשתמש בשום הטרי שנמצא עכשיו בשווקים.
1 חבילה תחתיות ארטישוק קפואות (כשבע תחתיות)
6 כפות מיץ לימון
4-3 כפות שמן זית
3 שיני שום טרי, פרוסות
4 שיני שום שלמות
1 בצל סגול בינוני, קצוץ
8 פטריות שמפיניון טריות, קלופות ופרוסות
¼ כפית שבבי צ'ילי
½ כפית עשבי תיבול איטלקים
שמן זית לזילוף
2 פרוסות לימון + 2 גבעולי נענע לקישוט
הכנה
מוסיפים 2 כפות מיץ לימון שקית הארטישוקים ומפשירים אותם בתוך השקית.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מחממים במחבת שמן זית, מאדים את הבצל הקצוץ, כשהוא מזהיב מוסיפים את הפטריות עם השום הפרוס ומאדים, בכיסוי חלקי, עד שהירקות מתרככים, כעשר דקות.
מעבירים למעבד המזון יחד עם העירית וטוחנים עם האגוזים המסוננים. מוסיפים 2 שיני שום שלמות. מתבלים בצ'ילי, עשבי תיבול, מלח ופלפל. מוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת. טועמים ומתקנים תיבול.
אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כף או שתיים של שמן זית. מסדרים את תחתיות הארטישוק בתבנית – מיישרים את התחתית בסכין חדה ואת החלק הקטום שומרים לקישוט. מסדרים "לביבה" של מילוי בהידוק לכל תחתית. מסדרים את התחתיות בתבנית.
קוצצים את פרוסות הלימון עם 2 שיני השום שנותרו, נענע והשאריות שנקטמו מתחתיות הארטישוק. מפזרים את התערובת בין התחתיות הממולאות.
מדללים את מיץ הלימון שנותר במים לכוס ויוצקים מסביב לתחתיות בתבנית. מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום, מהדקים ואופים כארבעים דקות.
לפני
אחרי
רכיבים1 חבילה תחתיות ארטישוק קפואות (כשבע תחתיות)
6 כפות מיץ לימון
4-3 כפות שמן זית
3 שיני שום טרי, פרוסות
4 שיני שום שלמות
1 בצל סגול בינוני, קצוץ
8 פטריות שמפיניון טריות, קלופות ופרוסות
1 כוס אגוזי קשיו מושרים במים לשעה לפחות, מסוננים
½ צרור עירית, קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
קליפה מגוררת מלימון אחד
שמן זית לזילוף
2 פרוסות לימון + 2 גבעולי נענע לקישוט
הכנה
מוסיפים 2 כפות מיץ לימון שקית הארטישוקים ומפשירים אותם בתוך השקית.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מחממים במחבת שמן זית, מאדים את הבצל הקצוץ, כשהוא מזהיב מוסיפים את הפטריות עם השום הפרוס ומאדים, בכיסוי חלקי, עד שהירקות מתרככים, כעשר דקות.
מעבירים למעבד המזון יחד עם העירית וטוחנים עם האגוזים המסוננים. מוסיפים 2 שיני שום שלמות. מתבלים בצ'ילי, עשבי תיבול, מלח ופלפל. מוסיפים מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת. טועמים ומתקנים תיבול.
אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כף או שתיים של שמן זית. מסדרים את תחתיות הארטישוק בתבנית – מיישרים את התחתית בסכין חדה ואת החלק הקטום שומרים לקישוט. מסדרים "לביבה" של מילוי בהידוק לכל תחתית. מסדרים את התחתיות בתבנית.
קוצצים את פרוסות הלימון עם 2 שיני השום שנותרו, נענע והשאריות שנקטמו מתחתיות הארטישוק. מפזרים את התערובת בין התחתיות הממולאות.
מדללים את מיץ הלימון שנותר במים לכוס ויוצקים מסביב לתחתיות בתבנית. מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום, מהדקים ואופים כארבעים דקות.
תמונה יפה! גם אני מכינה ארטישוק ממולא ברוטב לימוני בפסח, משתדך לי טוב עם החג.
השבמחקשלום
השבמחקלא ברור לי אם אחרי שמוסיפים את שיני השום השלמות עם התבלינים, יש צורך לטחון אותם עם התערובת?
הי אורי, כן - במלית יש גם שום פרוס מטוגן וגם שום טרי לא מטוגן, שטוחנים יחד. בנוסף, יש שום טרי מפוזר בתבנית עם לימון. מקווה שתאהבו! חג שמח
מחקתודה תודה. פשוט במתכון לא מצויין מה עושים עם שיני השום השלמות.
מחקתודה על המתכון, אותו אני מכין כעת, וחג שמח
סליחה על ההטרדה.
השבמחקהאם אפשר לשמור במקרר כדי לאפות אחרי מספר שעות?
בהחלט אפשר! בתיאבון
השבמחקתמר שלום, תודה על המתכון. הכנתי אותו ויצא מאד טעים.
השבמחקלגבי פרוסות הלימון, הקצוות הקטומים, השום והנענע - בתמונה הנענע והעירית (העירית מופיעה בתמונה, אך לא הוזכרה, מלבד בתערובת) נראים טריים ואילו את כותבת, שצריך לפזר בין התחתיות ולאפות - מה הנכון?
שלום אירית, אני שמחה שאהבת! בתמונה הוספתי לימון ועירית בשביל הצבע :-) אפשר לפזר לקישוט אבל הטעם הטוב מתקבל באפייתם
מחקבוקר טוב, תמר, איזו חמודה את, שענית כל כך מהר ובצורה ברורה, תודה רבה ויום נהדר😉
השבמחק:) חג שמח!
השבמחקלימור, אפשר בהחלט! חג שמח
השבמחקתודה תמר, מתכון נהדר!
השבמחקהמתכון הזה מדהים, הכנתי עכשיו לראשונה וכולם ליקקו את האצבעות וציינו שהטעם מאוד מיוחד ומרגש. תודה רבה!
השבמחקבתיאבון, כיף לשמוע!
מחק