יום ראשון, 13 באפריל 2014

מתכונים לפסח: גלידת תות והמלצה על אתר תיאבון בריא

היו לי תכניות יפות להעלות מתכונים רבים לפסח, אבל בשבוע שעבר הייתי עסוקה בנקיונות ובתיקון המקרר שהתקלקל לכבוד החג. אם התפריט שלכם עדיין לא סגור, אם אתם מחפשים מנה או תוספת של הרגע האחרון, קבלו קישור לאתר הנהדר תיאבון בריא של רעות וגידי, שמלקטים ומקשרים מאות מתכונים טבעוניים מבלוגים ברחבי הרשת. רעות וגידי קיבצו מבחר מתכונים לפסח כאן וביניהם גם המתכון הזה לגלידה קלה להכנה וטעימה מאד.

חג שמח!



ניתן להשיג פחיות קרם קוקוס כשל"פ – אני מצאתי בניצת הדובדבן.

רכיבים
כ-400 גרם תותים מנוקים (סלסלה)
כ-90 גר אבקת סוכר
½ כוס "שמנת קוקוס" שמכינים מקופסא של קרם קוקוס (17 אחוז שומן – לא משתמשים בכולה)
1 כף מיץ לימון

הכנה
מכינים את השמנת: מצננים היטב את פחית קרם הקוקוס במקרר, לפחות לילה. מוציאים בזהירות ופותחים בלי לערבב: השכבה העליונה היא כמו שמנת סמיכה, ומתחת שכבה של נוזל דליל. משתמשים בחצי כוס מה"שמנת". את מה שנשאר מקפיאים לשימוש בקארי או במרקים. כדאי להקפיא בתבנית או שקית של קוביות קרח, וכך ניתן להוציא בכל פעם רק קוביה או שתיים של נוזל קוקוס.
במעבד מזון או בלנדר טוחנים תותים, מיץ לימון וסוכר. שומרים מעט מהתערובת בצד, זו תהיה שכבת ה"סולרו".
מוסיפים את  "שמנת" הקוקוס וטוחנים יחד.
לתבנית שקעים מסיליקון יוצקים שכבה דקה מתערובת התותים-סוכר ששמרנו בצד. עליה יוצקים בזהירות את תערובת הקוקוס-תותים.
מצמידים נייר אפייה או פלסטיק נצמד, מכסים ביריעת אלומיניום ומקפיאים.
כשקפוא, אפשר לחלץ מהתבנית ולשמור את הגלידות הקטנות בקופסא עד שאוכלים.
כ-45 דקות לפני ההגשה, מעבירים את הגלידות למקרר, כדי שיגיעו למרקם רך ונעים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה