יום שני, 31 במרץ 2014

מתכונים לפסח: חג תפוחי אדמה



בבית הוריי היתה הגדה לפסח ישנה ומשונה.  מעין הגדה קיבוצית, בעברית ובאנגלית, עם תוספות של קטעים חדשים ומבחר שירי אביב וחופש. אהבתי לדפדף בה, לא רק בגלל ההבדלים בינה לבין הגדה שקראנו בחג, אלא בעיקר כדי למצוא בשוליים, בכתב יד יפה בעיפרון: Mike, ולדמיין את אבי משתתף בקריאה הציבורית. זו היתה הגדה שהכינו בחוות ההכשרה החקלאית "אידר" בדרום אנגליה לחבורות הצעירים הציוניים שהתכוננו לעלייתם ארצה. באתר הנפלא של הספרייה הלאומית יש דוגמאות רבות להגדות מסורתיות וחדשניות; אזכור להגדה של חוות אידר לא מצאתי שם, אלא באתר של מכירות פומביות. 


הגדה של פסח 1943, הקבה"א, איירה רות שלוס

תפוח האדמה הגיע לאירופה רק במאה ה-16, אבל עד מהרה הפך לאורח מסורתי ונכבד בארוחות החג, ביחוד לנמנעים מאכילת קטניות. לכבוד החג, קבלו הצעת הגשה יפה ואביבית.

רכיבים
תפוחי אדמה לפי מספר הסועדים
שמן זית 
מלח גס
תימין טרי 
שמן זית

עוד צריך: מפלח תפוחי עץ
זה כל הסיפור! 

הכנה
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס), שוטפים וחוצים את תפוחי האדמה, בקליפתם. דוחפים את מפלח התפוחים בזהירות על תפוח האדמה בחלקו החתוך. נזהרים לא להגיע עד משטח החיתוך, אלא לסמן בערך חצי סנטימטר לתוך התפוח.
מושחים בשמן, מפזרים מלח גס ועלעלי תימין. מסדרים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים עד להשחמה, כארבעים דקות.

בתיאבון!

תגובה 1:

  1. הכל נראה נפלא אבל תפוחי האדמה האלה עולים על כולם.
    אצלנו הם להיט היסטרי

    השריף

    השבמחק