יום חמישי, 27 במרץ 2014

מתכונים לפסח: קניידלך טבעוניים

Please scroll down for English version

חודש ניסן בפתח, והדיונים על התפריט לארוחת ליל הסדר בעיצומם. על הקניידלך, כופתאות מקמח מצה, בוודאי שאין לבטים (שלא כמו הלבטים על איות שמם, כפי שקרה בשנה שעברה בתחרות איות בארה"ב!): יהיו, ויהיו טבעוניים. על המרק עדיין לא סגרנו, אבל נראה שנהיה חדשנים או חתרניים: מרק דלעת בניחוח למון גראס וקארי.

בילדותי אהבתי מאד לעזור לאמי בהכנת הקניידלך, לערבב, לטעום מהעיסה לפני שבושלה, לגלגל בידיים רטובות כדורים קטנים ולהתפעל כשצפו במים הרותחים. קניידלך טבעוניים מתנהגים מעט אחרת ולכן מומלץ לבשל אותם לחוד במים רותחים ולתת להם "בליץ" קצר במיקרוגל או בתנור אפייה לפני הבישול.


לפני הבישול
רכיבים
לעשרה קניידלאך קטנים

½ כוס קמח מצה
2 כפות קמח תפוחי אדמה
¼ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
שמינית כפית פלפל שחור
קמצוץ מוסקט מגורר
2 כפות שמן חמניות
1 כוס ועוד 2 כפות מים רותחים

הכנה
בקערה בינונית מערבבים היטב את כל החומרים. מצננים במקרר לפחות חצי שעה ועד יממה.
בסיר בינוני מרתיחים מים עם כף מלח. בינתיים, מעצבים בידיים רטובות כדורים קטנים מהעיסה. מניחים אותם על צלחת רטובה, ומעבירים לחימום של 20 שניות במיקרוגל, או חמש דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. החימום המוקדם "סוגר" את הכופתאות ומונע התפוררות תוך כדי בישול.
כשהמים רותחים והקניידלך "סגורים", מעבירים אותם בזה אחר זה למים ומבשלים ברתיחה עדינה מאד (כלומר על להבה קטנטנה): כשהם צפים, מודדים כשלוש דקות ומוציאים בכף מחוררת. מגישים.


מוכן לאכילה

אפשר להכין ולבשל מראש, ולחמם במרק לפני ההגשה.

Vegan Knaidlach (Matzo Balls) (kitniyot-free)
To prevent disintegration, the knaidlach are "blitzed" in the microwave or in the oven and then cooked in gently simmering water

Ingredients (for 10 small knaydlach)
½ cup matzo meal
2 Tablespoons potato flour
¼ teaspoon baking powder
½ teaspoon salt
⅛ teaspoon ground black pepper
Pinch ground nutmeg
2 Tablespoons sunflower oil
1 cup + 2 Tablespoons boiling water

Method
Mix all ingredients in a medium-sized bowl and refrigerate for at least 30 minutes and up to one day.
Form small balls, place on an oiled plate and "blitz" for 20 seconds in the microwave, or bake on lightly oiled baking paper for five minutes in an oven preheated to medium heat (180 degrees Centigrade).
In a medium pan, boil salted water and reduce to a gentle simmer. Place "blitzed" matzo balls carefully  in the boiling water and once they float, measure three minutes and remove. Serve with soup!
The knaidlach can be made in advance and heated in a pan of boiling water before serving.

11 תגובות:

  1. הכנתי את הקניידלאך האלו היום ויצא מדהים!
    מה שכן, עשיתי כמות משולשת ולא ידעתי שזה ייצא כל כך המון. לדעתך אפשר להקפיא אותם לאחר הבישול ופשוט כל פעם לשלוף ולהוסיף למרק?

    השבמחק
  2. אני שמחה שאהבת! אמנם לא ניסיתי להקפיא, אבל נראה לי בהחלט אפשרי. הייתי מקפיאה ומפשירה לאט במקרר. חג שמח!

    השבמחק
  3. מתכון מאד מוצלח! לרגע נלחצתי כשהוצאתי את הקניידלך מהסיר ונראה היה שהם מתפרקים, אבל אחכ הם התקשו קצת. תודה!

    השבמחק
  4. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  5. שלום לך.
    אפשר עם שמן קנולה?

    השבמחק
  6. שלום לך.
    שאלה.
    למה הכוונה להניח על צלחת רטובה?
    בתוך מים או שכבה דקיקה של מים?

    השבמחק
    תשובות
    1. צלחת שהרטבת במעט מים, כאילו יצאה הרגע מרחצה - כדי שהכדורים לא יידבקו. חג שמח!

      מחק
  7. תודה על תגובותיך המהירות והעניניות.
    היום עושה זאת
    ואספר לך.

    השבמחק
  8. שלום לך.
    הכנתי. ובהחלט טעים.
    לא כ''כ אסתטי, ואחרי המיקרוגל, מעט צמיגי.
    בסה''כ נהניתי מהם.

    השבמחק