Please scroll down for English version
בילדותי אהבתי מאד לעזור לאמי בהכנת הקניידלך, לערבב, לטעום מהעיסה לפני שבושלה, לגלגל בידיים רטובות כדורים קטנים ולהתפעל כשצפו במים הרותחים. קניידלך טבעוניים מתנהגים מעט אחרת ולכן מומלץ לבשל אותם לחוד במים רותחים ולתת להם "בליץ" קצר במיקרוגל או בתנור אפייה לפני הבישול.
לפני הבישול
רכיבים
לעשרה קניידלאך קטנים
½ כוס קמח מצה
2 כפות קמח תפוחי אדמה
¼ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
שמינית כפית פלפל שחור
קמצוץ מוסקט מגורר
2 כפות שמן חמניות
1 כוס ועוד 2 כפות מים רותחים
הכנה
בקערה בינונית מערבבים היטב את כל החומרים. מצננים במקרר לפחות חצי שעה ועד יממה.
בסיר בינוני מרתיחים מים עם כף מלח. בינתיים, מעצבים בידיים רטובות כדורים קטנים מהעיסה. מניחים אותם על צלחת רטובה, ומעבירים לחימום של 20 שניות במיקרוגל, או חמש דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. החימום המוקדם "סוגר" את הכופתאות ומונע התפוררות תוך כדי בישול.
כשהמים רותחים והקניידלך "סגורים", מעבירים אותם בזה אחר זה למים ומבשלים ברתיחה עדינה מאד (כלומר על להבה קטנטנה): כשהם צפים, מודדים כשלוש דקות ומוציאים בכף מחוררת. מגישים.
מוכן לאכילה
אפשר להכין ולבשל מראש, ולחמם במרק לפני ההגשה.
Vegan Knaidlach (Matzo Balls) (kitniyot-free)
To prevent disintegration, the knaidlach are
"blitzed" in the microwave or in the oven and then cooked in gently
simmering water
Ingredients (for 10 small knaydlach)
½ cup matzo
meal
2 Tablespoons potato flour
¼ teaspoon
baking powder
½ teaspoon
salt
⅛ teaspoon ground
black pepper
Pinch ground nutmeg
2 Tablespoons sunflower oil
1 cup + 2 Tablespoons boiling water
Method
Mix all ingredients in a medium-sized bowl and refrigerate for at least
30 minutes and up to one day.
Form small balls, place on an oiled plate and
"blitz" for 20 seconds in the microwave, or bake on lightly oiled
baking paper for five minutes in an oven preheated to medium heat (180 degrees
Centigrade).
In a medium pan, boil salted water and reduce to a gentle simmer. Place
"blitzed" matzo balls carefully
in the boiling water and once they float, measure three minutes and
remove. Serve with soup!
The knaidlach can be made in advance and heated in a pan of boiling
water before serving.
הכנתי את הקניידלאך האלו היום ויצא מדהים!
השבמחקמה שכן, עשיתי כמות משולשת ולא ידעתי שזה ייצא כל כך המון. לדעתך אפשר להקפיא אותם לאחר הבישול ופשוט כל פעם לשלוף ולהוסיף למרק?
אני שמחה שאהבת! אמנם לא ניסיתי להקפיא, אבל נראה לי בהחלט אפשרי. הייתי מקפיאה ומפשירה לאט במקרר. חג שמח!
השבמחקמתכון מאד מוצלח! לרגע נלחצתי כשהוצאתי את הקניידלך מהסיר ונראה היה שהם מתפרקים, אבל אחכ הם התקשו קצת. תודה!
השבמחקאני שמחה לשמוע! חג שמח!
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקשלום לך.
השבמחקאפשר עם שמן קנולה?
בהחלט, כל שמן עם טעם נייטרלי
מחקשלום לך.
השבמחקשאלה.
למה הכוונה להניח על צלחת רטובה?
בתוך מים או שכבה דקיקה של מים?
צלחת שהרטבת במעט מים, כאילו יצאה הרגע מרחצה - כדי שהכדורים לא יידבקו. חג שמח!
מחקתודה על תגובותיך המהירות והעניניות.
השבמחקהיום עושה זאת
ואספר לך.
שלום לך.
השבמחקהכנתי. ובהחלט טעים.
לא כ''כ אסתטי, ואחרי המיקרוגל, מעט צמיגי.
בסה''כ נהניתי מהם.