ביקרתי אצל חברתי דנה, האופה המוכשרת, הבאתי משלוח מנות קדם-פורימי עם אוזני המן ועוגיות שוקולד צ'יפס, והתמוגגתי מנחת כשהכריזה: "לא להאמין שזה טבעוני!"
למה לא להאמין? העוגיות האלה הרבה הרבה יותר טעימות מהמתכון המנצח שנהגתי להכין לפני שהייתי טבעונית. את המתכון הביאה חברה בפורום טבעונות בתפוז, ומקורו כאן. אני אוהבת שילוב ג'ינג'ר-שוקולד, ולפעמים מוסיפה ג'ינג'ר למתכון. בכל פעם שהכנתי את העוגיות האלה, הצטערתי שלא הכפלתי כמויות.
רכיבים
למה לא להאמין? העוגיות האלה הרבה הרבה יותר טעימות מהמתכון המנצח שנהגתי להכין לפני שהייתי טבעונית. את המתכון הביאה חברה בפורום טבעונות בתפוז, ומקורו כאן. אני אוהבת שילוב ג'ינג'ר-שוקולד, ולפעמים מוסיפה ג'ינג'ר למתכון. בכל פעם שהכנתי את העוגיות האלה, הצטערתי שלא הכפלתי כמויות.
רכיבים
1 כוס
קמח לבן
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
¼ כוס סוכר קנים
⅓ כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ
¼ כוס ג'ינג'ר מסוכר קצוץ (לא חובה)
¼ כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
⅓ כוס מייפל סירופ טהור
¼ כפית מולסה (לא חובה, אבל נותן "הרגשה"
חמאתית וגם מאד בריא)
½ כפית תמצית וניל איכותית
¼ כוס שמן קנולה
הכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים (כולל שוקולד צ'יפס). מוסיפים שמן, מייפל, וניל ומולסה: כשמודדים את הרכיבים בכוס מדידה, מתחילים עם השמן, ואחריו מודדים את סירופ המייפל, שפשוט מחליק החוצה ללא פחת.
מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים (כולל שוקולד צ'יפס). מוסיפים שמן, מייפל, וניל ומולסה: כשמודדים את הרכיבים בכוס מדידה, מתחילים עם השמן, ואחריו מודדים את סירופ המייפל, שפשוט מחליק החוצה ללא פחת.
מערבבים היטב ומוציאים מהעיסה כף או כפית לכל עוגיה. לוחצים בין כפות הידיים ומניחים בתבנית.
אופים בדיוק 11 דקות לעוגיות לעיסות ורכות. אם רוצים עוגיות קשות, אופים 13 דקות. זהירות, שלא יישרפו. מצננים ומעבירים לקופסה אטומה.
היי, אשמח ליצירת קשר guyz@foodsdictionary.com
השבמחקנא לא לאשר את התגובה.
גיא.
היי גיא, הכתובת היא another.tamar בג׳ימייל
השבמחקעקב מחיר המייפל - בכמה סוכר להחליפו?
השבמחקקייטי, אני לא חושבת שסוכר יעבוד כאן. הייתי מנסה עם סירופ אגבה, שמחירו בערך חצי מהסירופ מייפל :)
השבמחקכמה קלוריות לעוגייה?
השבמחקאנונימי, אין לי מושג! קבל/י לינק למחשבון
השבמחקhttp://caloriescount.com/foodcalculator.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1
נשמע ממש טוב.. סילאן יעבוד במקום מייפל?
השבמחקלא חושבת שסילאן יתאים, נראה לי שיהיה מתוק מדי וטעמו משתלט. אולי סירופ אגבה. אבל הכי כדאי עם מייפל סירופ...
השבמחק