יום חמישי, 2 במרץ 2017

חציל אפוי בשרמולה

זה אולי נשמע לאוזן העברית כמו קללה (במקרה הטוב) אבל שרמוּלה شرمولة היא מרינדה מהמטבח הצפון אפריקאי. את הרעיון להשתמש בה לחציל מצאתי אצל הבשלן האנגלי נייג'ל סלייטר. התוצאה מעולה. חציל שלם אפוי, שהושרה בתערובת פיקנטית של לימון, שמן זית, כוסברה ותבלינים. 




רכיבים
 2 חצילים בינוניים
לשרמולה
30  גרם כוסברה טרייה: עלים וגבעולים
 2 כפות לימון כבוש מאיכות טובה 
 1 פלפל ירוק חריף
1  כפית זרעי כמון
 1 כפית זרעי כוסברה
1  כפית זנגוויל טרי מגורר
1  כפית פפריקה
קמצוץ זעפרן (לא חובה)
 ⅓ כוס מיץ לימון טרי
½ כוס שמן זית

הכנה
טוחנים במעבד מזון את כל רכיבי השרמולה חוץ ממיץ הלימון והשמן. מוסיפים את מיץ הלימון והשמן ומערבבים היטב.
מקלפים את החצילים וחורצים כל חציל במקטעים (ראו תמונה), לא עד הסוף, כדי שייווצרו פתחים לספיגת המרינדה. מעבירים את החצילים עם המרינדה לשקית זיפלוק ומעסים היטב, כל שהמרינדה תכסה את החציל מבחוץ וגם בתוך החתכים. משאירים לפחות שעה במקרר.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס), מעבירים את החצילים לתבנית שתכיל אותם בנחת, ויוצקים עליהם את כל שאריות השרמולה מהשקית. מכסים במכסה או ביריעת אלומיניום ואופים לפחות ארבעים דקות. בודקים אחרי חצי שעה: החצילים אמורים להיות רכים מאד. כשהם מוכנים, מסירים את המכסה ואופים עוד עשר דקות.





חורצים את החציל במרווחים, כדי שהמרינדה תיספג היטב



אוכלים חם או קר או פושר. פורסים לפרוסות דקיקות ומוסיפים לכריך עם טחינה - מעדן!



בתיאבון

תגובה 1:

  1. הו, זה נראה כל כך טוב. אנסה לזכור את זה עד לימים שבהם עבודה בת יותר משתי דקות במטבח הלא ממוזג שלי תהיה אפשרית.

    השבמחק