"נובמבר הוא החודש הנורא ביותר מכל חודשי השנה," אמרה מרגרית, בעמדה ליד החלון [...]
"משום כך נולדתי בו", העירה ג'ו בעצב.
כך מתחיל פרק 15 של נשים קטנות, ולמרות החדשות הרעות שמגיעות בהמשכו, הפתיחה הזו היתה אהובה עלי: כמו ג'ו מארץ', וכמו הסופרת שעיצבה את דמותה של ג'ו לפי חייה-שלה, גם אני נולדתי בנובמבר.
ימי ההולדת של ילדותי היו ימים שטופי שמש ופיקניקים ביערות הכרמל. עם הגיל הגדל יורדת ההתלהבות, אבל פיקניק בכרמל תמיד משמח (והשנה התגייסה המשפחה לפיקניק מושקע במיוחד), ועוגה ליום ההולדת חייבים להכין ולאכול.
הנה עוגה מעולה, טעימה, קלה להכנה, אהובה וטבעונית: בבסיסה יש עוגיות מרוסקות, ועליה שכבות קפואות בטעמים שונים: וניל, שוקולד ופטל. אפשר לגוון בשכבות הקפואות בקלות; צריך להתחיל בהכנות לפחות יום לפני החגיגה.
למראה מקצועי ומרשים אפשר להשתמש בשקף שמצמידים לתוך התבנית מסביב, לפני שיוצקים את השכבות.
רכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס העוגה
30 עוגיות לוטוס
3 כפות חמאת קקאו
לשכבות הווניל והשוקולד
½ 1 מכלים שמנת צמחית להקצפה
1 כוס משקה שקדים (אפשר גם חלב סויה)
1 חבילה פודינג אינסטנט וניל
100 גרם שוקולד מריר איכותי
לשכבת הפטל
כוס פטל קפוא
2 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
½ מכל שמנת צמחית להקצפה
2 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל
הכנת הבסיס
מרסקים את העוגיות במעבד מזון (או בכל דרך יעילה אחרת), ממיסים את חמאת הקקאו ומערבבים עם פירורי העוגיות. דוחסים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת, ומעבירים להקפאה לחצי שעה לפחות.
הכנת השכבות הקפואות
חשוב להקפיא את העוגה לפחות 40 דקות בין השכבות, אפשר גם יותר.
מכינים שכבות וניל ושוקולד
מעבירים לקערת המיקסר ½ 1 מכלי שמנת צמחית להקצפה, חבילה של פודינג וניל וכוס משקה שקדים. מקציפים היטב, לקצף יציב מאד. מורחים מחצית מהקצף על בסיס העוגה, מכסים ומעבירים אותה למקפיא. שומרים את שאר הקצף בכלי המיקסר, במקרר.
כעבור ארבעים דקות לפחות, ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול (באן מרי). מוסיפים לקערת השוקולד המומס בהדרגה שלוש כפות קצפת ומערבבים היטב, כדי להשוות את חום העיסות. עכשיו מעבירים את עיסת השוקולד לקצפת, מקציפים להאחדה, ומורחים את התערובת על שכבת הווניל הקפואה.
מכסים, מחזירים למקפיא וממתינים לפחות ארבעים דקות (אפשר גם יום) עד השכבה הבאה.
מכינים את שכבת הפטל
מפשירים את הפטל עם אבקת הסוכר ומיץ הלימון. מרסקים במעבד מזון.
מקציפים את השמנת הצמחית עם אבקת הפודינג. מוסיפים את הפטל המרוסק. מורחים את השכבה הוורודה על שתי השכבות הקפואות, מיישרים יפה ומחזירים להקפאה.
חצי שעה לפני ההגשה, מעבירים מהמקפיא למקרר.
כך מתחיל פרק 15 של נשים קטנות, ולמרות החדשות הרעות שמגיעות בהמשכו, הפתיחה הזו היתה אהובה עלי: כמו ג'ו מארץ', וכמו הסופרת שעיצבה את דמותה של ג'ו לפי חייה-שלה, גם אני נולדתי בנובמבר.
לואיזה מיי אלקוט, ילידת נובמבר
6.3.1888-29.11.1832
ימי ההולדת של ילדותי היו ימים שטופי שמש ופיקניקים ביערות הכרמל. עם הגיל הגדל יורדת ההתלהבות, אבל פיקניק בכרמל תמיד משמח (והשנה התגייסה המשפחה לפיקניק מושקע במיוחד), ועוגה ליום ההולדת חייבים להכין ולאכול.
הנה עוגה מעולה, טעימה, קלה להכנה, אהובה וטבעונית: בבסיסה יש עוגיות מרוסקות, ועליה שכבות קפואות בטעמים שונים: וניל, שוקולד ופטל. אפשר לגוון בשכבות הקפואות בקלות; צריך להתחיל בהכנות לפחות יום לפני החגיגה.
למראה מקצועי ומרשים אפשר להשתמש בשקף שמצמידים לתוך התבנית מסביב, לפני שיוצקים את השכבות.
רכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס העוגה
30 עוגיות לוטוס
3 כפות חמאת קקאו
לשכבות הווניל והשוקולד
½ 1 מכלים שמנת צמחית להקצפה
1 כוס משקה שקדים (אפשר גם חלב סויה)
100 גרם שוקולד מריר איכותי
לשכבת הפטל
כוס פטל קפוא
2 כפות אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
½ מכל שמנת צמחית להקצפה
2 כפות אבקת פודינג אינסטנט וניל
הכנת הבסיס
מרסקים את העוגיות במעבד מזון (או בכל דרך יעילה אחרת), ממיסים את חמאת הקקאו ומערבבים עם פירורי העוגיות. דוחסים את התערובת לתבנית קפיצית משומנת, ומעבירים להקפאה לחצי שעה לפחות.
מקלפים ומרסקים
כדאי לחפש עוגיות שאינן באריזה אישית!
חשוב להקפיא את העוגה לפחות 40 דקות בין השכבות, אפשר גם יותר.
מכינים שכבות וניל ושוקולד
מעבירים לקערת המיקסר ½ 1 מכלי שמנת צמחית להקצפה, חבילה של פודינג וניל וכוס משקה שקדים. מקציפים היטב, לקצף יציב מאד. מורחים מחצית מהקצף על בסיס העוגה, מכסים ומעבירים אותה למקפיא. שומרים את שאר הקצף בכלי המיקסר, במקרר.
כעבור ארבעים דקות לפחות, ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול (באן מרי). מוסיפים לקערת השוקולד המומס בהדרגה שלוש כפות קצפת ומערבבים היטב, כדי להשוות את חום העיסות. עכשיו מעבירים את עיסת השוקולד לקצפת, מקציפים להאחדה, ומורחים את התערובת על שכבת הווניל הקפואה.
מכסים, מחזירים למקפיא וממתינים לפחות ארבעים דקות (אפשר גם יום) עד השכבה הבאה.
מכינים את שכבת הפטל
מפשירים את הפטל עם אבקת הסוכר ומיץ הלימון. מרסקים במעבד מזון.
מקציפים את השמנת הצמחית עם אבקת הפודינג. מוסיפים את הפטל המרוסק. מורחים את השכבה הוורודה על שתי השכבות הקפואות, מיישרים יפה ומחזירים להקפאה.
חצי שעה לפני ההגשה, מעבירים מהמקפיא למקרר.
בתיאבון!
עוגה מהממת
השבמחקבשלנית מהממת
מזלט מותק
תודה אחותי! :-)
השבמחקנראה מעולה, מזל טוב!
השבמחקאחותי.... אהבתי מאוד
השבמחקברכות עד בלי די, לשפע ,לשמחה לבריאות
ולהמון נחת
השריף
במה אפשר להחליף את חמאת הקקאו? שמן/חמאת בוטנים/ שמן קוקוס / משהו אח ר. מה יחזיק וגם לא יתן טעם לא קשור לעוגה?
השבמחקבמקום חמאת קקאו, אפשר לשים כפותיים של ממרח לוטוס או חמאת בוטנים. להתחיל עם כף, לערבבף להוסיף עוד כף, לערבב. בהצלחה!
השבמחקמהמם.. הכוונה ל500 מל שמנת לעוגה כולה?
השבמחקנכון - שני מכלים רגילים
מחקנראה מושלם!
השבמחקניתן להחליף שמנת צמחית בקרם קוקוס (חלק שומני)?
משהו כמו 2-3 פחיות?
תודה.