יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

ימי החנוכה: לביבות סלק וגזר

סלק, גזר, תבלינים וכף קמח: זה כל מה שצריך. ההכנה קלה מאד והתוצאה היא לביבות מעולות, פריכות ונימוחות כאחת. עד כאן היתרונות. ה"חיסרון" הוא שצריך לטגן אותן, אבל בחנוכה טיגון  הוא כמעט מצווה... ולצד הלביבות האפויות לא נורא להגיש גם סבב אחד של לביבות מטוגנות, מעולות.
כמובן שהן במיטבן כשהן יוצאות מהמחבת, אבל אפשר בהחלט להכין מראש ולחמם בתנור. אפשר גם לקלף ולגרר מראש את הסלק והגזר, ולשמור בקופסא אטומה במקרר. לפני הטיגון מתבלים, מוסיפים קמח, סוחטים ומטגנים. חג שמח!




רכיבים
לכ-22 לביבות קטנות
3 גזרים קטנים (כ-200 גרם)
1 סלק בינוני-גדול (כ-300 גרם)
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף קמח כוסמין

2-3 כפות שמן לטיגון רדוד

הכנה
מקלפים את הגזר והסלק ומגררים בפומפיה גסה. מעבירים לקערה בינונית מוסיפים מלח, ג'ינג'ר וקמח ומערבבים. משהים כרבע שעה, סוחטים  היטב.
מחממים את השמן במחבת בעלת-שם-טוב שהוכיחה את עצמה בעבר (זה סוד הלביבות המוצלחות!), לוקחים כף מהתערובת ומניחים בשמן החם, וממשיכים עד שהמחבת מלאה. מטגנים על להבה בינונית, בלי מכסה, וכשצד אחד מזהיב-משחים, הופכים ומטגנים צד שני. ממשיכים כך עם כל התערובת, בשניים-שלושה סבבים.  



מחבת טובה היא הערובה ללביבות מוצלחות

חג שמח!


קישורים ללביבות אפויות בבלוג:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה