יום ראשון, 9 בנובמבר 2014

מאפה פילו עם טחינה וזעתר


פילו הוא בצק מעולה, קל מאד לעבוד אתו והתוצאות תמיד נהדרות: מה יכול להיות במעטפת מתפצפצת ובתוכה משהו טעים, מתוק או פיקנטי? תענוג! כשכבר חשבתי שאין מה לחדש לי בענייני פילו, הגעתי לנחמה, המחותנת של אחותי, וטעמתי את המאפה המופלא הזה: גליל של פילו ובתוכו טחינה עם ירקות וזיתים וקצת זעתר. קל מאד להכין אותו, ואם אתם מחזיקים חבילה של פילו במקפיא (וכדאי מאד לעשות זאת!) מן הסתם יש לכם מצרכים להכנה זריזה. התגובות הנלהבות עומדות ביחס הפוך לקושי ההכנה. אל תסתפקו בגליל אחד, מאד כדאי להכפיל ולשלש כמויות.


רכיבים לכל גליל
ארבעה עלי פילו מופשרים
שמן להברשה
חצי כוס טחינה ביתית מוכנה, סמיכה
רבע כוס זיתים מגולענים, קצוצים
חצי פלפל אדום פרוס
כפית זעתר או סומק

הכנה
מפשירים מראש, במקרר, את עלי הפילו. אפשר בהחלט להחזיק כמה ימים במקרר, ואפשר גם להחזיר למקפיא את הבצק שלא נעשה בו שימוש. צריך רק לדאוג לכסות את הבצק שאינו בשימוש כל הזמן, למשל במגבת לחה.

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות צלסיוס). מסדרים את יריעות הבצק זו על זו ומברישים ביניהן בשמן.
מניחים את הטחינה בקצה הבצק (הצלע הארוכה של מלבן הבצק), מפזרים עליה רצועות פלפל אדום וטבעות זיתים. זורים את הזעתר או הסומאק, מקפלים את שולי הבצק מימין ומשמאל (הצלע הקצרה של מלבן הבצק) ומגלגלים לגליל. מברישים את הגליל בשמן, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים רבע שעה או עד שהגליל משחים היטב.
אפשר לגלגל מראש, לשמור יממה במקרר ולאפות לפני ההגשה, ואפשר לאפות מראש ולחמם לפני ההגשה

 לא משנה אם הבצק נקרע, משמנים ומוסיפים עליו עוד יריעה! 
 מורחים טחינה, מפזרים עליה ירקות ומעט זעתר או סומאק
 מגלגלים, מברישים ואופים

בתיאבון!

תגובה 1: