יום שני, 1 בפברואר 2016

מרק כרובית ותפוחי אדמה עם קוקוס

זה היה אמור להיות תבשיל כרובית ותפוחי אדמה, אַלוּ גוֹבִּי, אבל ברגע האחרון, ממש כשירד מהאש, הוספתי לו יותר מדי מלח. אז קודם כול מוסר השכל: היזהרו בהמלחה! עדיף פחות מדי על יותר מדי.
אבל משקרה הדבר, חיפשתי דרך תיקון, הוספתי מכאן ומשם...וקיבלתי מרק מבושם ומלא טעמים.

רכיבים
1 כרובית בינונית (כ-500 גרם)
1 תפוח אדמה גדול (כ-200 גרם)
1 כף שמן
1 כף עדשים לבנות או כתומות (לא חובה)
1 כף זרעי חרדל צהובים
3 שיני שום כתושות
1 כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כף גדושה כרכום טרי מגורר
חצי כפית זרעי כוסברה כתושים
חצי כפית זרעי כמון כתושים
כפית גארם מסאלה
6 כוסות מים
מלח לפי הטעם - בזהירות! 
1 כוס חלב קוקוס
8-4 גבעולי כוסברה, קצוצים, לקישוט (לא חובה)

הכנה
מפרקים את הכרובית לתפרחות ומנקים היטב. מקלפים וקוצצים את תפוחי האדמה.
בסיר גדול על להבה בינונית מחממים את השמן. מטגנים את העדשים (אם משתמשים) וכשהן מתחילות לשנות צבע, מוסיפים זרעי חרדל. מטגנים עד שהם מתחילים להתפצפץ, ואז מוסיפים כוסברה, כמון וגארם מסאלה. מערבבים ומוסיפים שום, ג'ינג'ר וכרכום. מערבבים היטב ומוסיפים תפוחי אדמה, ומערבבים עד שהם עטופים היטב בתבלינים.
מכסים ומטגנים כשלוש דקות, מוסיפים את פרחי הכרובית, מערבבים ומטגנים דקה או שתיים.
מוסיפים מים, מכסים ומבשלים כחצי שעה, או עד שתפוחי האדמה ממש רכים. ממליחים (מתחילים עם שתי כפיות מלח), מוסיפים חלב קוקוס וטוחנים בבלנדר מוט. 
מגישים עם כוסברה קצוצה, אם אוהבים.
נ"ב אם מעדיפים תבשיל, מוסיפים פחות מים (3 כוסות) ומוסיפים רק כף או שתיים של חלב קוקוס.

אין תגובות:

פרסום תגובה