יום ראשון, 11 במאי 2014

משקה שקדים ודקיקיות שקדים

בזכות האינטרנט, בזכות גוגל, ובזכות קבוצת "בישול טבעוני" בפייסבוק, למדתי להכין משקה/חלב שקדים. 
לא ייאמן כמה פשוט וזול להכין את המשקה הזה, ששימש כבר בימי הביניים תחליף לחלב (ראו מאמר מעניין כאן). אפשר להכין כמות קטנה בכל פעם, ואפשר גם להכין כמות גדולה יותר ולהקפיא. 




 יש ברשת מתכונים רבים ומגוונים, ורובם משתמשים בתמרים להמתקה ובווניל לטעם. אני מעדיפה את הגרסה הטבעית ביותר: שקדים ומים. תענוג! משרים, טוחנים, מסננים - וזה הכול!

איך לסנן? אני השתמשתי בשקיות שהביאה לי רבקה מארה"ב (אפשר גם לרכוש מאמזון), לחלופין אפשר לשים בד "גבינה" או חיתול טטרה על מסננת.

מעיסת השקדים שנותרה הכנתי דקיקיות-קרקרים. אפשר גם להקפיא אותה, לייבש בתנור, להוסיף לתבשילים או למאפים. 

כל מה שצריך: שקדים, מים, בלנדר,* בד לסינון

חלב שקדים
1 כוס שקדים קלופים
3 כוסות מים 

הכנה
משרים את השקדים במים לפחות שעה, עדיף יותר.
מסננים, מעבירים לבלנדר עם 3 כוסות מים ומפעילים עד שהשקדים טחונים לגמרי, והמים הופכים לנוזל לבן-קרמי.
מסננים דרך שקיק בד דק לתוך כוס מידה גדולה, סוחטים את השקיק ומעבירים את הנוזל לבקבוק. שומרים את עיסת השקדים (ראו מתכון לדקיקיות בהמשך).

* לא צריך ויטמיקס  גם בלנדר פשוט טוחן היטב את השקדים המושרים.

דקיקיות שקדים ללא גלוטן

בערך כוס עיסת שקדים (180 גרם)
2 כפות שמן זית
1 כף טחינה
1 כפית מלח
2 כפות זרעי פשתן
1 כף זרעי דלעת
2 כפות זרעי חמניה
2 כפות קמח תירס

הכנה
מערבבים בקערה את כל החמרים. מעבירים לנייר אפייה, מהדקים, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים ליריעה דקיקה. מסמנים ריבועים בגלגלת פיצה. אופים כ-25 דקות בחום בינוני (180 מעלות צלסיוס).

הדקיקיות פריכות ושבירות מאד. את הפירורים שנאספו בתבנית שמרתי ופיזרתי על הסלט.


דקיקיות שקדים לפני האפייה








13 תגובות:

  1. תמר, האם לחלב השקדים טעם של שקדים? למה הוא משמש, לשתייה? משלבת בבישול או אפיה?

    השבמחק
  2. מרילין, יש רק רמז דק של טעם שקדים למשקה. בינתיים הוספתי לנסקפה (מעולה!) ולפולנטה. בכל עוגה שמבקשת חלב או כל נוזל, אפשר להוסיף אותו. אנסה בבצק שמרים ואעדכן!

    השבמחק
  3. הי. מה תפקיד זרעי הפשתן? האם אפשר לוותר עליהם?

    השבמחק
  4. הלו נעמה, לא ניסיתי בלי, נראה לי שאפשר להחליף בשומשום. אם תנסי, אשמח לשמוע אם הצליח :)

    השבמחק
  5. בדיוק מכינה את המתכון
    באיזה חום לאפות?

    השבמחק
  6. בחום בינוני! מקווה שלא מאוחר מדי. אתקן גם בגוף המתכון, סליחה

    השבמחק
  7. מאוחר מדי :-)
    אבל יצא מעולה אפיתי בחום כ180 מעלות אבל רק רבע שעה כי הבצק היה דק מאד
    יש לך רעיון אגב באיזה קמח ניתן להמיר את קמח התירס? קמח אורז אולי?

    השבמחק
  8. לא צריך להרתיח בכלל את החלב שקדים כמו שמרתיחים חלב סויה?

    השבמחק
  9. לא מרתיחים את החלב! פשוט משרים, מסננים, טוחנים עם מים טריים, מסננים דרך גאזה או בד - והחלב מוכן, טעים ומרענן :)

    השבמחק
  10. תודה רבה למתכונייך,
    רציתי לדעת כמה חלב יוצא מהכמות הזו -ולכמה זמן הוא טוב.

    תודה

    השבמחק
  11. מתקבלות בערך שלוש כוסות.
    בקשר לשמירה: בהחלט שבוע בקירור - לא ניסיתי יותר מזה. אם זו כמות גדולה מדי בשבילך, אולי כדאי לשקול להכין ולהקפיא. המשרה נשמר יפה גם בהקפאה ומתנהג יפה בהפשרה.

    השבמחק
  12. שלום תמר,
    במה ניתן להחליף את הטחינה שבמתכון הדקיקיות ? ( מפאת רגישות )
    תודה רבה
    מירה

    השבמחק
  13. מירה, לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שניתן להחליף בממרח שקדים (שקדימון). בהצלחה!

    השבמחק