עוגיות נהדרות, לא מתוקות מדי, מלאות כל טוב, והכי חשוב: מהירות להכנה. מדליקים את התנור, ועד שהוא מגיע לחום אוספים את החומרים, מכינים את הבצק ויוצרים ממנו כדורים. עוד עשר דקות עד רבע שעה (תלוי בגודל העוגיות), הבית מתמלא ניחוח משכר והעוגיות מוכנות. את המתכון המקורי הביאה חברה בקבוצת "בישול טבעוני" בפייסבוק, שהמליצה על טחינה מלאה. לא מזמן התגלגלה אצלי צנצנת של שקדיה ונידבתי אותה לניסוי. היה מוצלח, היו שידורים חוזרים ויהיו עוד רבים.
עם שוקולד קצוץ (צילמה: דור)
200 גרם שקדיה או טחינה
90 גרם סירופ מייפל טהור (ניסיתי: אפשר גם עם החיקוי בטעם מייפל)
60 גרם קמח כוסמין מלא
תוספות
70 גרם שוקולד קצוץ או 24 מטבעות שוקולד מריר
או תערובת תבלינים:
1 כפית זנגוויל טחון
½ כפית הל טחון
½ כפית קינמון טחון
⅛ כפית ציפורן טחון
אגוז מוסקט: שניים-שלושה גירורים בפומפייה
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלסיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה בינונית מערבבים שקדיה וסירופ מייפל. מנפים פנימה את הקמח עם הסודה לשתייה. מוסיפים שוקולד קצוץ או תערובת תבלינים (או גם וגם). מעבדים לבצק נעים, וחותכים ממנו כ-24 חתיכות שוות. מכדררים, משטחים ואופים עשר דקות עד רבע שעה. כששולי העוגיות מזהיבים, מוציאים מהתנור. מצננים על רשת ושומרים בכלי אטום.
עם מטבעות שוקולד: משקעים מטבע שוקולד בכל עוגיה לפני האפייה
בתיאבון!
או, זה נשמע טעים מאוד!!!
השבמחקאהבתי את כל הגיוונים, אני רושמת לי לנסות, תודה
מרילין דרישת שלום מדניאל! :-)
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקמרילין דרישת שלום מדניאל! :-)
מחקנשמע מושלם!
השבמחקאפשר בבקשה את הכמויות בכוסות?
תודה
הי מיה
מחקטחינה, בערך כוס
מייפל סירופ, כשליש כוס
קמח כוסמין, כחצי כוס
בהצלחה!
תודה :)
מחקנראה נפלא!
השבמחקמה אפשר לשים במקום קמח כוסמין?
בגלל הגלוטן....
תודה♥
דגנית אין לי ניסיון האפייה ללא גלוטן אז לא רוצה להטעות אותך!
מחקתודה רבה ♥
מחקשלום, אין לי מייפל. חושבת שיצא טוב גם עם סילאן?
השבמחקהי אלישבע, לא ניסיתי עם סילאן, נראה לי שעלול להיות דביק מדי, אבל שווה ניסיון :-)
מחקמעולה, הכנתי כמה עוגיות בתבנית גם עם חמוציות :)
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקאפשר להחליף את קמח הכודמין בקמח חומוס
השבמחק