יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

ג'ינג'י (גזר) בתיבה

אני לא חוששת ממתכונים מסובכים ומרובי-שלבים, ונהנית לבלות שעות במטבח. ובכל זאת, אין שמחה כשמחת המתכונים הקלים, הפשוטים, שנראים "כמו מיליון דולר." את המתכון המגניב הזה ראיתי באתר הטבעוני האהוב עלי תיאבון בריא, שם פרסם אותו גידי ויגו. התלהבתי, ניסיתי והתלהבתי עוד יותר!

אם התחלתם לחשוב על מסיבות חנוכה ומאכלים שקל להכין ולהגיש, כתבו לעצמכם ברשימת הקניות "בצק פילאס" ו"גזר" ואתם מסודרים! אני הוספתי גם חרדל ושומשום: לא חובה.




רכיבים
חבילה בצק פילאס (דומה לבצק עלים אבל פחות שמן)
8-6 גזרים רזים, לפי הצורך
2 כפות חרדל (לא חובה)

לציפוי (לא חובה)
2 כפות אקוופאבה (מים מבישול קטניות)
3 כפות שומשום או קצח

הכנה
מפשירים את הבצק במקרר מראש.
מקלפים את הגזרים, חותכים למקטעים קצרים של כ-5 ס"מ, ומאדים בשושנת אידוי או במעט מים בסיר/מיקרוגל, עד לריכוך. מצננים.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס) ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
פורסים את הבצק המופשר על משטח עבודה. חותכים לאורך בצק יריעות ארוכות ברוחב של כ-4 ס"מ, כלומר רוחב שניתן לגלגל בו חתיכת גזר שיציץ מעט החוצה. מניחים גזר בקצה כל יריעה, מגלגלים לכיסוי ומניחים בתבנית. ממשיכים כך עד שנגמרים הגזרים והבצק. 
אם רוצים לצפות, טורפים את מי הקטניות עם מעט מים, ומברישים את הבצק. מפזרים שומשום או קצחץ
אופים כרבע שעה או עד שהחבילות משחימות.

לא נורא אם העטיפות לא מדויקות

אפשר לגוון, ובמקום חרדל למרוח פסטו בזיליקום או פסטו ריחן. 


מאחור: בצק מרוח בחרדל, ממולא בגבינה צהובה טבעונית של וגה

בתיאבון!

2 תגובות: