גספצ'ו - המרענן הרשמי של הקיץ
עגבניות קיץ אדומות, עסיסיות ובשלות הן לבו של מרק הגספצ'ו שמככב אצלי כל קיץ, כל הקיץ. קל מאד להכין אותו, והוא מוצלח כמנה ראשונה בארוחת ערב מושקעת.
כמו הרבה מתכונים "של עניים", הרבה גרסאות של המרק הזה עושות שימוש בלחם ישן. בין אם מקור המתכון אכן ספרדי, או רומאי או אפילו עברי – קראתי פעם טיעון שהלחם והחומץ של הגספצ'ו מצויים בהזמנה של בועז לרות במגילה: "גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן-הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ, בַּחֹמֶץ", בדיוק אותו פסוק שמשתמשים בו להוכחה של ניגוב חומוס בפיתה בימי קדם – ברור לי שהמתכון שלי לגמרי לא אותנטי. בכלל אין בו לחם, אבל יש בו מלפפון חמוץ... מכל מקום, כך טעים לי!
אל תוותרו על הטבסקו, רוטב פלפלים חריף שמעמיק את טעם המרק.
רכיבים
3 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לרבעים
2 מלפפונים ירוקים, לא קלופים, פרוסים גס
2 מלפפונים קטנים כבושים במלח (מתכון בפעם אחרת), פרוסים גס
חצי פלפל אדום מתוק
בצל סגול בינוני, קלוף וחצוי – אפשר להמיר בשלושה בצלים ירוקים מנוקים וחתוכים
2 שיני שום קלופות
2-3 כפות שמן זית כתית
2-3 כפות חומץ בלסמי
מלח לפי הטעם – כפית וחצי
פלפל לבן – כשמינית כפית
חצי כפית רוטב טבסקו
ליטר מיץ עגבניות בקרטון או בקבוק
אופציה להגשה: קרוטונים, זיתים מגולענים, שמיר קצוץ
לקילוף העגבניות:
בקערה קטנה מניחים את העגבניות ומכסים במים רותחים. מחכים חמש דקות, ובסכין חדה מסירים בקלות את הקליפה, שמתקלפת מאליה. אם מתעצלים, לא נורא. אפשר להשתמש גם בעגבניות לא קלופות.
הכנה
תמר היקרה
השבמחקבלוג מקסים
עד 120,000,000,0000,000,000 דפים וכניסות ואורחים
תודה :)
השבמחקבהצלחה!
השבמחקביג ביג לייק לבלוג.
מאחלת לך ולנו הרבה הרבה דפים ומתכונים טבעוניים וטעימים.
תודה תודה דנה!
השבמחקמזל טוב ושיהיה בשעה טובה ובהצלחה!
השבמחקמהיכרות איתך ועם המתכונים שלך שאת חלקם טעמתי "מכלי ראשון" הולך להיות פה טעים ביותר!
ב.ה.צ.ל.ח.ה.!!
השבמחקכל הכבוד לך . ברור שאשתמש במתכון הזה ,
טעים ברמות!
אהבתי גם את הקישור התנ"כי.
השריף
תודה מרילין והשריף!
השבמחקמקסים !! אין כמוך !! לייק ענק :)
השבמחקאוהבת,
מלכה
תודה מלכה :)
השבמחקנפלא. בשעה טובה. סופסוף...
השבמחקטליה
אני מגלה שלא אוכל להירשם...אין אפשרות להירשם לעדכונים דרך המייל...
השבמחקאנא,הוסיפיני לרשימת מקבלי העדכונים...
avner_r@012.net.il
בתודה מראש,
טליה
תמר, בהצלחה לבלוג החדש. בשעה טובה.
השבמחקמיכלגד
תודה!
השבמחקוואו איזה יופי
השבמחקבהצלחה,
השבמחקואשמח שתכתבי מעבר למתכונים
כל נושא הטבעונות מרתק אותי
נוגה 44