"שמיר רק בסלט" הכריז גרפיטי תל אביבי בשנות השמונים, שגם הונצח בשיר של סי היימן. אכן, השמיר, עשב התיבול, הוא תוספת מרעננת ונפלאה לכל מאכל, ובעיקר לסלטים בקיץ. אני כל כך אוהבת את הסלטים האלה: אין בהם שמן וניתן לשמור אותם לפחות יומיים במקרר. הם משתבחים עם הזמן. שימו לב, לשמיר יש נטייה להשתלט על הטעם, אל תתנו לו...
רכיבים (לארבע מנות)
3 קולרבי בינוניים
גרידה מלימון אחד
3 כפות מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
2 כפות שמיר קצוץ דק
הכנה
מקלפים את הקולרבי וחותכים לקוביות קטנטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון, מלח ושמיר. מערבבים ומגישים. נשמר היטב במקרר לפחות יומיים.
עלי השמיר מזכירים לי ציור יפני
"אומללות", או סלט מלפפונים של פסח
הסלט שהוגש בכל סעודת פסח בילדותי, אצל הדודה של אמי. מסתבר שזהו סלט פולני שידוע בשם "מיזריה" (mizeria) כלומר "אומללות, מסכנות", השם שנתנו בני האצולה הפולנית העילאיים והמתנשאים למאכל של עניים. בחלק מגרסאות המקור יש שמנת, אבל נראה לי שרוב היהודים שאימצו אותו בחרו בגרסת הפרווה, הטבעונית.
רכיבים (לארבע מנות)
6 מלפפונים ירוקים בינוניים
2 כפיות מלח, או יותר לפי הטעם
2 גבעולי בצל ירוק (או רבע בצל סגול)
2 כפות שמיר קצוץ
4 כפות חומץ הדרים או חומץ לבן
רבע כפית פלפל שחור גרוס
הכנה
פורסים את המלפפונים לפרוסות דקיקות; עדיף במנדולינה או במעבד מזון. מעבירים לקערה, זורים את המלח ומקפיצים היטב עד שכל הפרוסות מכוסות במלח. קוצצים את הבצל הירוק דק-דק (אם משתמשים בבצל סגול: פורסים אותו לפרוסות דקיקות) ומוסיפים לקערה עם השמיר, החומץ והפלפל השחור. מערבבים היטב, משהים לפחות שעה במקרר לפני ההגשה.
אפשר אך בהחלט לא חובה לקלף את המלפפונים.
סלט קולרבי, לימון ושמיר
השמיר וקליפת הלימון משדרגים את הקולרבי הצנוע
רכיבים (לארבע מנות)
3 קולרבי בינוניים
גרידה מלימון אחד
3 כפות מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
2 כפות שמיר קצוץ דק
הכנה
מקלפים את הקולרבי וחותכים לקוביות קטנטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון, מלח ושמיר. מערבבים ומגישים. נשמר היטב במקרר לפחות יומיים.
הי תמר.
השבמחקאני חייבת לנסות את הסלט קולורבי. אפשר גם בלי גרידת לימון?
לגבי הסלט מלפפונים, זכור לי שהשריף עושה אותו גם עם מים חמים. סתם לידיעה.
מקווה לעדכן בקרוב לגבי הקולורבי.
מירוצ'קה! ברור שאפשר בלי גרידת לימון. אפשר גם עם שמן.
השבמחקמעניין מה שאמרת על המים החמים - קראתי בספר בישול פולני מתכון שמוסיף קובית קרח להכנה!
היי.
השבמחקניתן להמיר את כפות החומץ לכפות לימון?
נראה לי שכן... אבל הטעם יהיה שונה!
מחקוואו! נהדרת שכמוך😅😗
השבמחקאיך רק עכשיו מצאתי את זה?!
כבר כמה זמן חושבת על הסלט הזה מילדותי אצל סבתא דניה. 😲זה זה! בדיוק זה!
חסכת לי אינספור נסיונות👍👌❣
תודה רבה רבה🌷🌹🌻🌺
וכמובן על כל מה שאת כותבת👑
איזו תגובה משמחת! תודה רבה, ובתיאבון
מחק