רק אחרי יותר משלוש שנים של טבעונות התחלתי לחפש תחליף ל"מקרוני צ'יז", והמציאה שימחה אותי כל כך, עד שהכנתי אותה ארבע פעמים בשבועיים; גם הסובבים אותי שמחו!
זו מנה משביעה, שמכינים במהירות, וכולם אוהבים אותה: הקרמיות של הרוטב הסמיך מתקבלת מטחינת אגוזי קשיו מושרים עם דלעת אפויה או מאודה בתוספת משקה שקדים (או משקה סויה, ובעת הלחץ אפילו מים מבישול הפסטה). לצד סלט, זו ארוחה מושלמת. אפשר להכין מראש, אפשר להקפיא. המתכון די מודולרי, אפשר לגוון בו ואפשר, אם לא רוצים להדליק תנור בימים אלה, להגיש ישר מהסיר בלי לאפות.
זו מנה משביעה, שמכינים במהירות, וכולם אוהבים אותה: הקרמיות של הרוטב הסמיך מתקבלת מטחינת אגוזי קשיו מושרים עם דלעת אפויה או מאודה בתוספת משקה שקדים (או משקה סויה, ובעת הלחץ אפילו מים מבישול הפסטה). לצד סלט, זו ארוחה מושלמת. אפשר להכין מראש, אפשר להקפיא. המתכון די מודולרי, אפשר לגוון בו ואפשר, אם לא רוצים להדליק תנור בימים אלה, להגיש ישר מהסיר בלי לאפות.
אחרי האפייה
רכיבים
700-500 גרם דלעת או דלורית או שתיהן
1 כף שמן לאפייה
700-500 גרם דלעת או דלורית או שתיהן
1 כף שמן לאפייה
1 כוס קשיו לא קלוי
5-3 כפות פתיתי שמרים תזונתיים ("שמרי בירה", להשיג בחנויות טבע)
2 כוסות משקה שקדים (או סויה)
⅛ כפית חרדל מוכן איכותי
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
שלושה גירודים של אגוז מוסקט על הפומפייה
500 גרם פסטה קצרה (פנה או פוזילי)
מעט שמן לשימון התבנית
כוס גדושה אגוזי מלך גרוסים, לקישוט (לא חובה)
הכנה
מתחילים שעות אחדות לפני ההכנה, ומשרים את הקשיו במים. להכנה ספונטנית יותר, אני תמיד שומרת אגוזי קשיו מושרים ומסוננים במקפיא.
במקביל, חותכים את הדלעת והדלורית לקוביות שוות-גודל, מושחים בכף שמן ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). אם לא רוצים להדליק תנור, אפשר בהחלט לאדות במיקרוגל חמש עד עשר דקות, תלוי בסוג התנור. אם משתמשים במיקרוגל כדאי לקלף את הדלעות, אבל אין צורך בשמן.
מרתיחים בסיר גדול מים ומבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
מסננים את הקשיו המושרה ומעבירים למעבד מזון עם פתיתי השמרים, המלח, החרדל ואגוז מוסקט. טוחנים היטב, ומוסיפים את הדלעת האפוייה/מאודה. מוסיפים את משקה השקדים בהדרגה, עד שמתקבל רוטב קרמי סמיך אך לא סמיך מדי.
אם עובדים מהר, הרוטב והפסטה יהיו מוכנים במקביל.
מסננים היטב את הפסטה, מחזירים לסיר ומערבבים עם הרוטב. מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20 על 30 סנטימטר (או שטח דומה), זורים מעל את האגוזים הגרוסים ואופים, ללא כיסוי, בחום בינוני כחצי שעה.
שלושה גירודים של אגוז מוסקט על הפומפייה
500 גרם פסטה קצרה (פנה או פוזילי)
מעט שמן לשימון התבנית
כוס גדושה אגוזי מלך גרוסים, לקישוט (לא חובה)
הכנה
מתחילים שעות אחדות לפני ההכנה, ומשרים את הקשיו במים. להכנה ספונטנית יותר, אני תמיד שומרת אגוזי קשיו מושרים ומסוננים במקפיא.
במקביל, חותכים את הדלעת והדלורית לקוביות שוות-גודל, מושחים בכף שמן ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). אם לא רוצים להדליק תנור, אפשר בהחלט לאדות במיקרוגל חמש עד עשר דקות, תלוי בסוג התנור. אם משתמשים במיקרוגל כדאי לקלף את הדלעות, אבל אין צורך בשמן.
מרתיחים בסיר גדול מים ומבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
מסננים את הקשיו המושרה ומעבירים למעבד מזון עם פתיתי השמרים, המלח, החרדל ואגוז מוסקט. טוחנים היטב, ומוסיפים את הדלעת האפוייה/מאודה. מוסיפים את משקה השקדים בהדרגה, עד שמתקבל רוטב קרמי סמיך אך לא סמיך מדי.
אם עובדים מהר, הרוטב והפסטה יהיו מוכנים במקביל.
מסננים היטב את הפסטה, מחזירים לסיר ומערבבים עם הרוטב. מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20 על 30 סנטימטר (או שטח דומה), זורים מעל את האגוזים הגרוסים ואופים, ללא כיסוי, בחום בינוני כחצי שעה.
בתיאבון!
גיוונים: אפשר לגוון במשקה שמוסיפים: משקה שקדים, חלב סויה, יין לבן, שמנת אלפרו... אפילו מים מבישול הפסטה אם נתקעתם בלי כלום.
הערה על שמרים תזונתיים (שנקראים בטעות בעברית "שמרי בירה"): אפשר אמנם לוותר עליהם, אבל לא כדאי! הם מוסיפים טעם, מרקם נעים והרבה ויטמינים. אני קונה אותם בחנות טבע ושומרת במקרר בכלי אטום היטב. ניסיתי גם לפזר אותם כמו שהם על פסטה, כפי שממליצים טבעונים רבים: לי זה לא היה טעים...
הי תמר,
השבמחקכמה זמן אופים את הדלעת בתנור?