Please scroll down for English
את לולו הכלבה מצאו חברים של אחייני על חוף הים. "נראה לי שאמא שלי תקח אותה," אמר אדם, ואכן, היתה זו אהבה ממבט ראשון בין אחותי לגורה הלבנה, היפה. כדרכם של גורים, לולו לעסה מכל הבא ללסת: אלבומי תמונות, ספרים, נעליים. ויום אחד, במסיבת יום הולדת לאדם, כשהלכתי לפרוס את העוגה החביבה עליו, גיליתי שלולו השובבה חיסלה מחצית ממנה... כך זכתה העוגה לשם "עוגת לולו".התגעגעתי לעוגה הזו במעבר לטבעונות, אבל חששתי לטבען אותה פן אתאכזב. הגילוי המופלא של שיקוי הקסמים, מי בישול קטניות,* המריץ אותי לנסות. היה שווה. עוגת לולו חזרה לרפרטואר: עוגת תפוחים עם שוקולד ואגוזים, מבושמת בתבלינים.
עוגת תפוחים אגוזים ושוקולד (עוגת לולו)
רכיבים
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח כוסמין מלא
2 כפיות אבקת אפיה
2 תפוחי עץ חמוצים
1 כף קינמון
1 כפית זנגוויל טחון
1 כוס שמן (לא שמן זית)
1 כוס סוכר (חצי לבן וחצי חום)
7 כפות נוזל מקופסת שעועית/חומוס
1 כפית תמצית וניל
100 גר' שוקולד מריר, קצוץ (אפשר גם שוקולד צ'יפס)
½ כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)
2–1 כפות זנגוויל מסוכר קצוץ דק
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס).
מסננים את נוזל הקטניות ומקציפים.
מערבבים שמן, סוכר ותבלינים. מוסיפים את נוזל הקטניות המוקצף ואת תמצית הווניל. מקלפים תפוחים, מגלענים, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לתערובת.
מנפים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד להאחדה. מוסיפים שוקולד קצוץ, אגוזים וזנגוויל מסוכר קצוץ. מערבבים.
מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק או לתבנית עגולה אחת בקוטר 24 ס"מ (אפשר גם בתבניות חד-פעמיות אישיות).
אופים כארבעים דקות עד שעה, תלוי בתנור ובגודל התבנית.
העוגה נשמרת היטב במקרר ומתנהגת יפה בהקפאה.
*שיקוי הקסמים: האם יש טבעונים שעדיין לא שמעו על ההמצאה הגאונית הזו? מי הבישול או מי השימור (מקופסת שימורים) של חומוס, שעועית או כל קטניה אחרת. צריך לנסות ולראות בעיניים את הפלא: הנוזל המופלא מלבין וגדל בקערת ההקצפה! אפשר להשתמש בו להכנת מרנגים, עוגיות מקרון, להדבקת קציצות ומה לא... יש קבוצת פייסבוק (באנגלית, עם גולשים מכל העולם) ייעודית לדיונים מרתקים ותמונות של כל הנסיונות המוצלחים והכושלים של שימוש בנוזל הפלא, שהודבק לו באנגלית הכינוי "אקווה-פאבה" כלומר מי קטניות. הבלוגר גוס וולט מתעד את הפלא ויצירותיו כאן.
במתכון הזה השתמשתי בנוזל מקופסת שעועית לבנה משומרת. כדאי למצוא מוצר דל בנתרן. או להכין לבד בבית בלי מלח: לבשל בסיר לחץ ולהקפיא את הנוזל במנות לשימוש עתידי.
והנה לולו היפה:
עם דובי שהצטרף למשפחה
Apple, Walnut and Chocolate Cake
(with aquafaba)
This was one of my favourite cakes pre-vegan times: spice-scented, rich with apples, walnuts and chocolate. We call it Lulu Cake because when Lulu (see pictures above) was a puppy she went into the kitchen, jumped on the counter and devoured half a cake I made for my nephew's birthday. I had not made it since becoming vegan, but decided to give it a try with aquafaba. Success. Great success.
Ingredients
1 cup plain wheat flour
1 cup spelt flour
2 teaspoons baking powder
2 granny smith apples (or similar, cooking apples)
1 Tablespoon ground cinnamon
1 teaspoon ground ginger
⅛ teaspoon ground cloves or ground cardamom – or both
1 cup sunflower oil
1 cup sugar (half white half brown)
7 Tablespoons aquafaba
1 teaspoon vanilla paste
100 gram bittersweet vegan chocolate, chopped
½ cup (50 gram) chopped walnuts
1-2 Tablespoons chopped crystallized ginger
Preparation
Preheat oven to medium heat (180 degrees Centigrade). Strain the aquafaba and whip. In a medium-size bowl, mix oil with sugar and spices. Add whipped aquafaba and vanilla paste. Peel and finely chop apples. Add to bowl. Sift flour and baking powder into the bowl and mix. Add chopped chocolate, walnuts and crystallized ginger.
Transfer into baking pans (two medium oblong pans or one 24-cm round cake tin) and bake 40 to 60 minutes, depending on oven and pan size.
Keeps well refrigerated. Freezes well.
עוגה מדהימה- טעימה מאד ולא מסובכת להכנה. צל"ש כי זה הרבה יותר קשה להכין עוגה מרכיבים טבעיים ללא ביצים או מוצרי חלב! אני באופן אישי לא טבעונית אבל את העוגה הזאת אאפה בשמחה! תודה תמר. נ.ב.- לולו ודובי מהממים ונראים חברים מושלמים
השבמחקתודה אורנה! הם באמת צמד חמד... שובבים ומתוקים :)
מחקעוגת לולו, אחת העוגות הטעימות והמנחמות
השבמחק:) לגמרי!
מחק