יום רביעי, 21 באוקטובר 2015

מטבל סלק וסומאק עם קרקרים מכוסמין וסולת

כבר לא קיץ, עוד לא חורף, והתפריט מתחיל להשתנות מעט. פתאום מתחשק לאכול דברים בצבעי שלכת עזים. אידיתי סלקים קטנים בסיר לחץ והכנתי מהם ממרח בטעם עמוק, מחמם. אפיתי קרקרים פריכים שיתאימו לממרח, והקיץ חזר במלא עוצמתו.

מטבל סומאק וסלק
צנצנת של ממרח פיסטוק עולה לא מעט, אבל לטעמי זו השקעה טובה לטווח ארוך, אם משתמשים בה בתבונה. אם אין, ואין אפשרות לקנות, בהחלט אפשר להשמיט את הממרח מהמתכון.
רכיבים
4 (500 גרם) סלקים קטנים 
1 כף ממרח פיסטוק (לא חובה)
½ כפית מלח
1 כפית רכז רימונים
2 כפיות שמן
1 כף מיץ לימון
1 כפית גדושה אבקת סומאק

הכנה
מבשלים את הסלקים בקליפתם לריכוך (עשרים דקות אידוי בסיר לחץ, או כל שיטה אחרת). מקלפים את הסלקים וטוחנים אותם במעבד מזון עם שאר הרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול: אם לא מספיק חמוץ, מוסיפים עוד סומאק.






קרקרים מכוסמין וסולת
המתכון הזה "נולד" זמן קצר לפני פסח, כשחיפשתי דרכים לנצל קילו סולת שהתגלה במקפיא. 
רכיבים
½1 כוסות סולת
½1 כוסות קמח כוסמין 
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
 ½ כוס מים (יותר לפי הצורך)
אפשרות: 2 כפיות שומשום או פרג שלם או רוזמרין קצוץ 

הכנה
מערבבים סולת וקמח עם מלח (ושומשום או פרג או רוזמרין) בקערה בינונית. מוסיפים שמן, מערבבים, מוסיפים מים. מערבבים, ואם צריך, מוסיפים עוד מים, כף בכל פעם, עד  שמתקבל בצק רך ונעים ללישה.  
משהים את הבצק עשר דקות. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. 
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק למלבן דק ככל שניתן.  חותכים את יריעת הבצק בגלגלת פיצה או בקורצן. אפשר לסמן "חורים" במזלג. מעבירים לתבנית ואופים כעשרים דקות, או עד שהקרקרים שחומים ופריכים.



בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה