יום שני, 25 באפריל 2016

ומה על המצה? ממרח ארטישוק-שקדים (ללא קטניות)

אני מאד אוהבת מצות, ומאז  הטבעונות מחפשת עוד רעיונות לממרחים שיתאימו להן.  את התגלית של פסח השתא, ממרח מעודן שקשה להפסיק לזלול,  הכנתי משאריות, ללא תכנון. תוך כדי בישולים לערב החג נותרו לי כמה תחתיות ארטישוק מופשרות (את השאר מילאתי באגוזים ועשבי תיבול): חתכתי אותן, זילפתי מעט שמן זית, הוספתי שיני שום בקליפתן ופיזרתי מלח. העברתי לתנור שדלק ממילא. יחד עם ממרח שקדים, שמככב אצלי בפסח גם כטחינה, הפכו השאריות האלה למאכל המצטיין של החג.

עם חזרת ונענע, או עם עגבניה ומלח, על צלחת המצות שלי 


רכיבים
4 תחתיות ארטישוק קפואות
1כפית מיץ לימון (למי ההפשרה)
4 שיני שום בקליפתן
2 כפות שמן זית
4 כפות ממרח שקדים חלק
3 כפות מיץ לימון טרי 
6 כפות מים (או יותר, לפי הצורך)
1 כפית מלח 


הכנה
מפשירים את תחתיות הארטישוק בקערה עם מים וכפית מיץ לימון. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מסננים את תחתיות הארטישוק, פורסים כל אחת לחמש פרוסות, מעבירים לתבנית עם שיני השום, בוזקים מעט מלח ויוצקים מעל חצי כף מהשמן.
אופים כחצי שעה או עד שהארטישוק מתרכך. מקלפים (בעצם "סוחטים") את השום.
טוחנים במעבד מזון את הארטישוק והשום.
מעבירים לקערה ומוסיפים ממרח שקדים, מיץ לימון, שמן ומלח. מערבבים היטב. אם המחית סמיכה מדי, מוסיפים מים. טועמים, מתקנים תיבול. מורחים על המצה ונהנים!

הערה: מהשקדימון (ממרח השקדים) הכנתי גם טחינה טעימה, כמו טחינה משומשום. היא מעודנת וממכרת.


מועדים לשמחה! בתיאבון!



תגובה 1:

  1. נראה מצוין (: איך מכינים טחינה מהשקדימון?

    השבמחק