יום שני, 9 במאי 2016

פרוסות חצילים בתחמיץ מעודן

אני מוכנה לאכול חצילים כל יום ובכל צורה: מוסקה, רטטוי (תגלית: רטטוי עם טחינה בלחמניה), ממרחים שמכינים מחציל קלוי עם טחינה, או ממרח שקדים, או לימון כבוש, או פלפל קלוי, קוביות מוקפצות בסגנון סיני, או עם גרגרי חומוס ברוטב הודי. וכמובן, פרוסות חצילים מוחמצות, שמשדרגות כל כריך וכל סלט.   




רכיבים
2 חצילים בינוניים
1 כף שמן זית למריחה לפני האפייה
4–5 כפות פטרוזיליה קצוצה (כשליש חבילה סטנדרטית)
1 כף עלי נענע קצוצים 
6–4 שיני שום קצוצות, לפי הטעם
5–4 פרוסות לימון דקות, בלי גרעינים
חצי כוס מים
חצי כוס חומץ פשוט
כפית מלח
כפית סוכר

הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס), מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. פורסים כל חציל לפרוסות דקות (קצת פחות מחצי ס"מ עובי), מושחים בשמן ומניחים בתבנית. אופים כעשרים דקות, או עד שהפרוסות מתרככות וזהובות אך לא שחומות.
בסיר קטן מחממים מים עם חומץ, מלח וסוכר עד להמסה. מערבבים בקערה פטרוזיליה, נענע ושום.
מסדרים בכלי שטוח ורחב שכבה אחת של פרוסות חצילים. מפזרים מעל כל פרוסה מעט מעשבי התיבול והשום. מניחים פרוסות לימון במרווחים. מסדרים עוד שכבה של חצילים-תערובת שום ועשבי תיבול-לימון. ממשיכים עד שהכול בכלי. יוצקים בעדינות את נוזל התחמיץ.
מניחים משקולת כבדה על הכלי, כדי ללחוץ את החצילים והתחמיץ יחד. דרך אחת לעשות זאת: לכסות בניילון נצמד ולהניח קופסאות שימורים. דרך אחרת: לסדר את החצילים בתבנית פיירקס, וכשהתבנית מלאה, "להלביש" עליה תבנית קטנה יותר; להניח על התבנית הקטנה קופסאות שימורים או שקית אורז או סוכר.
מצננים במקרר. אפשר לאכול כעבור שעות אחדות. טעים יותר למחרת. נשמר כשבוע במקרר.
טיפ: את נוזלי התחמיץ שנשארים אחרי שנזללו כל החצילים אני מוסיפה לטחינה גולמית במקום מים.






כאן המשקולת היא תבנית פיירקס קטנה שמתלבשת מעל החצילים

כאן כיסיתי את החצילים בניילון נצמד והושבתי מצרכים כבדים מעל

כריך לארוחת עשר. לא פעם הארוחה הופכת לארוחת תשע

בתיאבון!

7 תגובות:

  1. שלום תמר.
    ניתן מיץ לימון במקום חומץ?
    נהדרת ההדגמה של הלחץ על החצילים.

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי עם מיץ לימון, כי נראה לי שזה יקצר את אורך החיים של החצילים. יכול להיות שאפשר, אבל לא יחזיק הרבה זמן במקרר (עם חומץ מחזיק שבוע עד 10 ימים)

      מחק
  2. תשובות
    1. אני מניחה שכן, אבל טעמו יורגש. אולי תאהבו את זה!

      מחק
  3. זה נראה נהדר, אבל - אולי תחלקי איתנו את המתכון של החצילים עם גרגרי החומוס בנוסח הודי? זה נשמע חבל"ז...

    השבמחק
    תשובות
    1. צודק/ת! אני רושמת לעצמי: בפעם הבאה שאכין, אצלם ואעלה מתכון. בינתיים, אפשר להסתכל במתכון לקארי עם תפ"א ובטטות ולהחליף את תפוחי האדמה בחצילים.
      http://dapeitamar.blogspot.co.il/2013/10/blog-post_28.html

      מחק
  4. מי יתנני פרוסת חציל כזו בכריך שלי עוד הבוקר! יאמי!!

    השבמחק