רכיבים
2 חצילים בינוניים
1 כף שמן זית למריחה לפני האפייה
4–5 כפות פטרוזיליה קצוצה (כשליש חבילה סטנדרטית)
1 כף עלי נענע קצוצים
6–4 שיני שום קצוצות, לפי הטעם
5–4 פרוסות לימון דקות, בלי גרעינים
חצי כוס מים
חצי כוס חומץ פשוטכפית מלח
כפית סוכר
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס), מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. פורסים כל חציל לפרוסות דקות (קצת פחות מחצי ס"מ עובי), מושחים בשמן ומניחים בתבנית. אופים כעשרים דקות, או עד שהפרוסות מתרככות וזהובות אך לא שחומות.
בסיר קטן מחממים מים עם חומץ, מלח וסוכר עד להמסה. מערבבים בקערה פטרוזיליה, נענע ושום.
מסדרים בכלי שטוח ורחב שכבה אחת של פרוסות חצילים. מפזרים מעל כל פרוסה מעט מעשבי התיבול והשום. מניחים פרוסות לימון במרווחים. מסדרים עוד שכבה של חצילים-תערובת שום ועשבי תיבול-לימון. ממשיכים עד שהכול בכלי. יוצקים בעדינות את נוזל התחמיץ.
מניחים משקולת כבדה על הכלי, כדי ללחוץ את החצילים והתחמיץ יחד. דרך אחת לעשות זאת: לכסות בניילון נצמד ולהניח קופסאות שימורים. דרך אחרת: לסדר את החצילים בתבנית פיירקס, וכשהתבנית מלאה, "להלביש" עליה תבנית קטנה יותר; להניח על התבנית הקטנה קופסאות שימורים או שקית אורז או סוכר.
מצננים במקרר. אפשר לאכול כעבור שעות אחדות. טעים יותר למחרת. נשמר כשבוע במקרר.
טיפ: את נוזלי התחמיץ שנשארים אחרי שנזללו כל החצילים אני מוסיפה לטחינה גולמית במקום מים.
כאן המשקולת היא תבנית פיירקס קטנה שמתלבשת מעל החצילים
כאן כיסיתי את החצילים בניילון נצמד והושבתי מצרכים כבדים מעל
בתיאבון!
שלום תמר.
השבמחקניתן מיץ לימון במקום חומץ?
נהדרת ההדגמה של הלחץ על החצילים.
לא ניסיתי עם מיץ לימון, כי נראה לי שזה יקצר את אורך החיים של החצילים. יכול להיות שאפשר, אבל לא יחזיק הרבה זמן במקרר (עם חומץ מחזיק שבוע עד 10 ימים)
מחקחומץ תפוחים אפשרי?
השבמחקאני מניחה שכן, אבל טעמו יורגש. אולי תאהבו את זה!
מחקזה נראה נהדר, אבל - אולי תחלקי איתנו את המתכון של החצילים עם גרגרי החומוס בנוסח הודי? זה נשמע חבל"ז...
השבמחקצודק/ת! אני רושמת לעצמי: בפעם הבאה שאכין, אצלם ואעלה מתכון. בינתיים, אפשר להסתכל במתכון לקארי עם תפ"א ובטטות ולהחליף את תפוחי האדמה בחצילים.
מחקhttp://dapeitamar.blogspot.co.il/2013/10/blog-post_28.html
מי יתנני פרוסת חציל כזו בכריך שלי עוד הבוקר! יאמי!!
השבמחק