סגול הוא הצבע האהוב עלי ביותר. אני לא מחכה לעת זיקנה, כמו הדוברת בשיר האנגלי "אזהרה" שפותח במלים "כשאהיה אשה זקנה, אלבש סגול", וכמעט תמיד יש אצלי בארון משהו סגול ללבוש, מצעיף ועד גרביים. פעם טרחתי והכנתי חולצות טריקו צבועות בסגול (בסגנון tie die) לכל המשפחה, מזקן ועד טף, כמתנה לקראת חופשה בחוף דור.
גם מאכלים סגולים אני אוהבת, כמו סלק וכרוב "אדום". כשהגיעו בארגז של חביביאן תפוחי אדמה סגולים, שמחתי מאד, ושידכתי אותם לעוד הפתעה מהארגז, שעועית ירוקה פריכה. התוצאה טעימה מאד, אבל קחו בחשבון שהסגול היפה הזה דוהה מעט. הטעם נהדר גם כשתפוחי האדמה לבנים/צהובים. נכון, ברכיבים יש לא מעט תבלינים הודיים. לדעתי, ממש כדאי להשקיע בתבלינים שלמים ובמטחנת תבלינים או במכתש ועלי.
1 כף שמן
½ כפית זרעי שומר
½ כפית זרעי חרדל
½ כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה טחונה
¼ כפית שבבי צ'ילי
3 שיני שום פרוסות
1 כף זנגוויל טרי טחון
1 כפית גארם מסלה
½ כפית כורכום טחון
300 גרם שעועית ירוקה טרייה
תפוח אדמה אחד או ארבעה קטנטנים
כפית מלח
2-1 כוסות מים
הכנה
מנקים ופורסים את השעועית למקטעים של 2 סנטימטר. מקלפים וחותכים תפ''א לקוביות קטנות.
מחממים שמן בסיר רחב או במחבת עמוקה: כך הירקות מתבשלים בשכבה אחת, ומהר יותר.
מוסיפים לשמן שומר, חרדל, כמון, כוסברה וצ'ילי. מטגנים כדקה עד שהחרדל מתפצפץ. מוסיפים שום, מטגנים חצי דקה ומוסיפים זנגוויל. מערבבים, מוסיפים גארם מסלה ותפ''א, מכסים ומערבבים היטב, כדי לכסות את התפ''א בתבלינים.
מוסיפים את השעועית, מערבבים, מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה קטנה - מדי פעם בודקים את מפלס המים ומוסיפים עוד אם צריך. מבשלים כחצי שעה או עד שהתפ''א רכים.
אני אוהבת את כל סוגי האורז, אבל במקום הראשון אצלי נמצא אורז בסמטי לבן שמטגנים עם תבלינים ועדשים, ואז מבשלים בסיר סגור 14 דקות בדיוק. לא מזמן נקלעתי לדיון על הערכת מספר סועדים מכל מנה, והבנתי שיש פער גדול בין מה שמקובל בבתים שונים. היו שאמרו שחצי כוס אורז היא מנה יפה לאדם. כשאני מגישה אורז לעצמי... כוס אורז תספיק לחמש ארוחות. אז קחו בחשבון!
רכיבים
2 כפיות שמן בטעם נייטרלי (תירס, חמניות)
2 כפות עדשים אדומות (שלמות או חצויות)
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כוס אורז בסמטי לבן
1 כפית מלח
½ כפית כרכום טחון
½ 1 כוסות מים רותחים
½ כוס כוסברה טרייה, קצוצה
הכנה
חלק מההצלחה תלוי בסיר האורז. כדאי להשתמש בסיר בעל תחתית עבה ומכסה רציני (כלומר, מהודק). מחממים את השמן, מטגנים בו את העדשים עד שיחליפו צבע ויצהיבו. מוסיפים את זרעי הכוסברה ומערבבים, מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא משנה מעט את צבעו. מוסיפים מלח, כרכום, מים רותחים וכוסברה קצוצה, מכסים מייד ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש ומבשלים בלי לפתוח את המכסה (במקביל, מזהירים את כל הנוכחים בבית ובמטבח שלא להתקרב לסיר, בצעקות אם צריך). מבשלים 14 דקות בדיוק. מחכים חמש דקות לפני שפותחים את המכסה, מגישים ונהנים.
גם מאכלים סגולים אני אוהבת, כמו סלק וכרוב "אדום". כשהגיעו בארגז של חביביאן תפוחי אדמה סגולים, שמחתי מאד, ושידכתי אותם לעוד הפתעה מהארגז, שעועית ירוקה פריכה. התוצאה טעימה מאד, אבל קחו בחשבון שהסגול היפה הזה דוהה מעט. הטעם נהדר גם כשתפוחי האדמה לבנים/צהובים. נכון, ברכיבים יש לא מעט תבלינים הודיים. לדעתי, ממש כדאי להשקיע בתבלינים שלמים ובמטחנת תבלינים או במכתש ועלי.
שעועית ירוקה ותפוחי אדמה בניחוח הודי
רכיבים1 כף שמן
½ כפית זרעי שומר
½ כפית זרעי חרדל
½ כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה טחונה
¼ כפית שבבי צ'ילי
3 שיני שום פרוסות
1 כף זנגוויל טרי טחון
1 כפית גארם מסלה
½ כפית כורכום טחון
300 גרם שעועית ירוקה טרייה
תפוח אדמה אחד או ארבעה קטנטנים
כפית מלח
2-1 כוסות מים
הכנה
מנקים ופורסים את השעועית למקטעים של 2 סנטימטר. מקלפים וחותכים תפ''א לקוביות קטנות.
מחממים שמן בסיר רחב או במחבת עמוקה: כך הירקות מתבשלים בשכבה אחת, ומהר יותר.
מוסיפים לשמן שומר, חרדל, כמון, כוסברה וצ'ילי. מטגנים כדקה עד שהחרדל מתפצפץ. מוסיפים שום, מטגנים חצי דקה ומוסיפים זנגוויל. מערבבים, מוסיפים גארם מסלה ותפ''א, מכסים ומערבבים היטב, כדי לכסות את התפ''א בתבלינים.
מוסיפים את השעועית, מערבבים, מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה קטנה - מדי פעם בודקים את מפלס המים ומוסיפים עוד אם צריך. מבשלים כחצי שעה או עד שהתפ''א רכים.
בצלחת, עם אורז בסמטי* ודאל עדשים
אורז עם עדשים וכוסברה: האורז הכי טעים (לי)
רכיבים
2 כפיות שמן בטעם נייטרלי (תירס, חמניות)
2 כפות עדשים אדומות (שלמות או חצויות)
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כוס אורז בסמטי לבן
1 כפית מלח
½ כפית כרכום טחון
½ 1 כוסות מים רותחים
½ כוס כוסברה טרייה, קצוצה
הכנה
חלק מההצלחה תלוי בסיר האורז. כדאי להשתמש בסיר בעל תחתית עבה ומכסה רציני (כלומר, מהודק). מחממים את השמן, מטגנים בו את העדשים עד שיחליפו צבע ויצהיבו. מוסיפים את זרעי הכוסברה ומערבבים, מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהוא משנה מעט את צבעו. מוסיפים מלח, כרכום, מים רותחים וכוסברה קצוצה, מכסים מייד ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש ומבשלים בלי לפתוח את המכסה (במקביל, מזהירים את כל הנוכחים בבית ובמטבח שלא להתקרב לסיר, בצעקות אם צריך). מבשלים 14 דקות בדיוק. מחכים חמש דקות לפני שפותחים את המכסה, מגישים ונהנים.
בתיאבון!
הולכת לנסות את זה לרגל אירוח הטבעונית שלנו... אעדכן!
השבמחקבתיאבון נועה! מקווה שתאהבו :)
מחק