יום שבת, 1 באוקטובר 2016

שנה טובה! סלט רימונים פרסי

נראה לי שאין פרי יותר יפה ומסקרן למראה מהרימון. נכון, כשבאים לאכול אותו צריך לעבוד. אבל העיסוק בקילוף ובפריטה משתלם מאד, כי בסופו יש קערה מלאה בגרגרים ארגמניים, מנצנצים כאבני חן. 

הסלט הפרסי הזה, שקראתי עליו לראשונה בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק, נותן לרימון מקום של כבוד: המלפפון חתוך דק-דק, לגודל גרגרי הרימון; מוסיפים רוטב, מקשטים בבצל ירוק ובנענע, ומתלבטים: כמה זמן להתענג על המראה, לפני שמתחילים להתענג על הטעם?

רכיבים
2 כוסות גרגרי רימון
2 כוסות מלפפון ירוק קצוץ דק, לגודל גרגרי הרימון
4 כפות בצל ירוק, קצוץ דק,
2 כפות נענע קצוצה
¼ כפית מלח, או יותר לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כף שמן זית
הכנה
מערבבים בקערה גרגרי רימון ומלפפון קצוץ. מוסיפים נענע ובצל ירוק. ממליחים, יוצקים לימון ושמן זית, מערבבים ומגישים.
בתיאבון!
שנה טובה ומתוקה!


File:PikiWiki Israel 7439 basket with pomegranates in maon mosaic.jpg
סל מלא רימונים בפסיפס בית הכנסת העתיק בחורבת מעון בנגב 
(מקור: ויקיפדיה)

3 תגובות:

  1. נראה יפה וטעים בהחלט אכין תמיד יש אצלי במקרר קופסת גרגרי רימון🌹🌷
    תודה תמר על מתכוני כל השנה🌸
    ש נ ה ☆ ט ו ב ה!

    השבמחק
  2. נראה יפה וטעים בהחלט אכין תמיד יש אצלי במקרר קופסת גרגרי רימון🌹🌷
    תודה תמר על מתכוני כל השנה🌸
    ש נ ה ☆ ט ו ב ה!

    השבמחק
  3. תודה לך מלי! שנה טובה ומתוקה

    השבמחק