יום רביעי, 26 באוקטובר 2016

מרק ירקות כתומים עם עדשים וערמונים

הסתיו הגיע, אפשר להתחיל להתפנק במרקים. אמנם אצלי יש מרק כמעט כל ערב, גם בשיא הקיץ, אבל הכנתי לעצמי הפעם מרק שכולו אומר סתיו: חריף במידה ובעל צבע ענברי עמוק. אם יש לכם סיר לחץ, ההכנה ממש מהירה. זמן הקילוף והחיתוך תלוי בזריזות הידיים, אבל הבישול: עשר דקות! 







רכיבים
1 כף שמן חמניות (או שמן בטעם נייטרלי)
4 שיני שום כתושות
1 כף גדושה זנגוויל טרי מגורר
2 ס"מ שורש לימונית (עשב לימון)
650 גרם ירקות כתומים קלופים: חתיכת דלעת, 2 בטטות, 2 גזרים
½ כוס עדשים כתומות
חבילה (100 גרם) ערמונים בוואקום
1 כפית כורכום טרי מגורר
2 כפיות מלח גס
½ כפית צ'ילי כתוש (פחות אם לא אוהבים חריף)
5 כוסות מים
מעט חלב קוקוס להגשה (אופציה)

הכנה
בוררים ושוטפים את העדשים. אין צורך להשרותן.
חותכים את הירקות לקוביות בגודל שווה. מחממים בסיר לחץ את השמן, מטגנים את השום עד שיזהיב, מוסיפים זנגוויל ולימונית, מטגנים חצי דקה, מוסיפים את הירקות, העדשים, הערמונים, הכורכום, המלח והצ'ילי הכתוש. מוסיפים את המים, סוגרים במכסה ומביאים ללחץ. מודדים עשר דקות מההגעה ללחץ, ומכבים.
כשהלחץ יורד, מוציאים את שורש הלימונית, וטוחנים בבלנדר יד את המרק ותכולתו.
מגישים עם מעט חלב קוקוס. שימו לב, מנסיוני, מאכלים שיש בהם חלב קוקוס נשמרים פחות זמן במקרר.

2 תגובות:

  1. היי תמר,
    אפשר להכין בלי עשב לימון? או להחליף במשהו אחר?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הלו דנה, אפשר להשיג עשב לימון מיובש, אם זה עוזר. אם לא, אפשר לוותר, ולהוסיף בסוף כפית מיץ לימון או ליים ומעט גרידת תפוז. זה יהיה טעים אבל לא אותו הדבר :-)

      מחק