יום שני, 31 באוקטובר 2016

סלט גבעולי שומר ואשכולית אדומה

יש מאכלים פירות, ירקות ועשבי תיבול שהעולם פשוט חלוק על טעמם ומגיב אליו בקיצוניות. למה? אומרים למשל שנמצא וריאנט גנטי שגורם לאלו שאינם מסוגלים להתענג על טעמה המופלא של הכוסברה לדמות אותו לסבון (ראו כאן). בעניין גואבה אני לא יודעת אם זה גנטי, אבל בבית ילדותי נאסרה הכניסה לפרי החביב הזה, ולא פעם בסתיו אבי היה מעיר בסבל ש"שוב השכנה קנתה גואבות". גם לגבי השומר, הירק הנהדר, אין תמימות דעים. אצלנו במשפחה, למשל, לא לכולם יש טעם טוב, ולכן כשמגיעות הפקעות הרעננות בארגז של חביביאן אני שומרת אותן לעצמי ולא מביאה לסעודות משותפות. על הפסטו שהכנתי מהעלים התלהבתי כאן בשנה שעברה. גם מהגבעולים אפשר להכין סלט נהדר, והנה הוא:



רכיבים
(שתי מנות, כתוספת)
גבעולים ומעט עלים משלוש פקעות שומר
½ כפית מלח גס
אשכולית אדומה
3 כפות בורגול גס מושרה במים פושרים עד שיתרכך
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית


הכנה
פורסים את גבעולי השומר לפרוסות דקיקות ככל שמצליחים (מנדולינה או מעבד מזון יעזרו כאן), מעבירים לקערה ומוסיפים את המלח, כדי לרכך את הירק בזמן שמכינים את שאר הרכיבים. עכשיו מפלטים את האשכולית ופורסים לקוביות, סוחטים את הבורגול המושרה היטב, ומוסיפים לקערה. מוסיפים מיץ לימון ושמן, מערבבים היטב ומגישים.





2 תגובות: