יום חמישי, 27 באפריל 2017

עוגת שוקולד בכוס אספרסו, במיקרוגל

"בשבילי רק פרוסה קטנה!" מכירים את זה? מכינים עוגה מפוארת וכולם מסביב מבקשים רק פרוסונת קטנטונת... ומי אוכלת את מה שנשאר? אולי זו שהכי מנסה לחסוך בקלוריות? כשהכנתי ארוחת ערב לאמי ולדודתי חיפשתי משהו מתוק לקינוח, משהו שוקולדי, משהו שאפשר להכין במהירות הבזק  ושלא יהיו שום שאריות! המתכון המקורי היה לעוגת שוקולד אישית שמכינים בכוס או מאג, במיקרוגל. חילקתי את הכמות הזו בין שלוש כוסות אספרסו, ולדעתי כל עוגונת כזו היא בדיוק, אבל בדיוק, בגודל המתאים ביותר. מה שבטוח, לא היו שאריות!




עוגת שוקולד במיקרוגל, בכוס אספרסו
לשלוש מנות קטנטנות
רכיבים
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
3 כפות קמח כוסמין (אפשר גם חיטה)
¼ כפית אבקת אפייה
1 כף שמן
3 כפות חלב שקדים או קפה או סירופ דובדבנים מצנצנת דובדבנים
2 כפות שוקולד צ'יפס
אופציה: 6 דובדבנים מצנצנת, קצוצים

הכנה
מערבבים סוכר, קקאו, קמח ואבקת אפייה בקערה בינונית. מוסיפים שמן, נוזל, שוקולד צ'יפס ודובדבנים (אם רוצים). מערבבים.
מחלקים בין שלוש כוסות אספרסו, אפשר גם כוסות אספרסו חד-פעמיות מנייר.

אופים במיקרוגל בעוצמה מלאה: בתנור שלי זה לקח בדיוק דקה ועשרים שניות. אפשר להגיש בכוס עצמה, אם זו כוס אספרסו אלגנטית, ואפשר להוציא מהכוס, להפוך על צלחת, לפזר אבקת סוכר ולהגיש.







בתיאבון!

8 תגובות:

  1. שלום תמר, אני שמחה שהגעתי לבלוג המתכונים שלך! מהקצת שדפדפתי נראה שיש פה כמה וכמה כאלה שאשמח לנסות.

    שאלתי לגבי המתכון הנ"ל, למקרה שתראי לפני שאנסה,
    אם בתנור אפייה, כמה זמן? כ-15 דק'?
    תודה, איילת

    השבמחק
  2. תודה רבה איילת! לא ניסיתי את אלו בתנור, אבל נראה לי שכדאי ללכת על חום בינוני, 180 מעלות, ולבדוק אחרי 11 דקות. בתיאבון!

    השבמחק
  3. היי,
    אני ממש אוהב את המתכונים שלך והכנתי מספר מתכונים ממה שפירסמת עם תוצאות מעולות.

    רציתי לשאול ולהתעניין - למה לא פירסמת שום פוסטים חדשים מאז אפריל 2017?


    הכי אהבתי את לחם הטף שפירסמת!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה מאד על התגובה! אני שמחה שאהבת את המתכונים. באשר לשתיקהלאחרונה: הייתי כל כך עסוקה שלא הצלחתי לצלם ולהעלות מתכונים חדשים... שוב תודה רבה על התגובה ואני מקווה שהיא תדרבן אותי לחזור לבלוג!

      מחק
  4. המתכון נהדר

    השבמחק
  5. מתכון מדהים הכנתי אותו מספר פעמים עם קמח חיטה וגם עם קמח קינואה ויצא מעולה

    השבמחק
  6. אין לי מושג אם את עדיין מקבלת תגובות מהבלוג הזה, אבל אם כן - רק רציתי שתדעי שאני שמחה שהוא עדיין קיים כי אהבתי אותו בשיאו, ואז איבדתי אותו, ואני שמחה למצוא אותו שוב למרות שהפסקת לעדכן. המתכונים שלך נהדרים וכל כך מחוץ לקופסא. בדיוק מה שאני אוהבת ומחפשת בנרות. החציל בשרמולה נראה להיט. הולכת לחפור הלאה ולראות מה פספסתי בשנים האחרונות.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה על התגובה! גם אני קצת מתגעגעת לבלוג ואולי אחזור יום אחד עם עוד מתכונים! תיהני :)

      מחק