לטעמי, זהו הקינוח המנצח של החורף! עיגולים של בצק פיצה דק, מוברשים בשמן קוקוס, מצופים בבננות זרויות בתערובת סוכר חום, אבקת וניל ושמן קוקוס. הסוכר מתקרמל בחום התנור, חלקים מהבצק פריכים וחלקים אחרים רכים ונימוחים מבננה. בכל ביס יש מרקמים אחרים וטעמים שונים, ועל כולם שולט טעם של "עוד!"
אם עדיין לא סגרתם תפריטים לחנוכה, סמנו לכם את המתכון הזה לאחד מהערבים. את הרעיון קיבלתי מאחותי, בעקבות מנה שטעמה במסעדה לא טבעונית. תחקרתי אותה, שלא לומר חפרתי לה, וניגשתי לטבען את המתכון. תוך כדי הכנה, תוך כדי צילומים, ויותר מכול, תוך כדי אכילה... לא הפסקתי להתלהב!
500 גרם קמח לבן (בערך ½3 כוסות)
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
250 מ"ל מים
לציפוי
5 כפות סוכר חום
5 כפות שמן קוקוס
¼ כפית אבקת וניל טהור
4-3 בננות קלופות ופרוסות
מעט שמן קוקוס להברשה
לקישוט (לא חובה)
פירות יער או פרוסות תות שדה
הכנה
מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים ומערבבים. מוסיפים מלח
ומפעילים את המיקסר. מוסיפים בהדרגה את המים עד שנוצר בצק חלק שנפרד מדפנות הקערה.
אם צריך, מוסיפים כף מים או יותר. לשים את הבצק כשבע דקות, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
לחלופין, אפשר וגם מומלץ להתפיח במשך כמה שעות במקרר. הבצק נשמר יפה במקרר יממה ויותר.
מוציאים את האוויר מהבצק שתפח (בשלוש-ארבע לישות קלות), ומחלקים אותו
ל-10-12 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעיגול ומניחים על נייר אפייה. עד כאן ניתן
להכין מראש וגם להקפיא.
מורחים את עיגולי הבצק במעט שמן קוקוס
מסדרים פרוסות בננה על הבצק המשומן וזורים עליהן תערובת סוכר
מחממים את התנור לחום גבוה – הכי גבוה שניתן – ושמים בו שתי תבניות להלהטה.
בקערה בינונית מערבבים את הסוכר, אבקת הווניל ושמן הקוקוס.
מברישים כל עיגול בצק במעט שמן קוקוס, מסדרים עליו פרוסות בננה
ומפזרים מעל, די בנדיבות, מתערובת סוכר.
כשהתנור מגיע לחום המרבי, מוציאים בזהירות את התבניות הלוהטות. מחליקים את
הפיצות יחד עם נייר האפייה אל התבנית, מכניסים לתנור ואופים כשש דקות, תלוי בתנור ובגודל הפיצה.
מוציאים מהתנור, מקשטים בפירות יער ומגישים.
הערות
לא אוהבים שמן קוקוס, או יקר לכם מדי? אפשר להמיר במחמאה/מרגרינה.
לא אוהבים בננות? הפיצה תהיה מעולה גם עם פרוסות של פירות קיץ: שזיף, נקטרינה, אפרסק. אני ממש מחכה לקיץ כדי לנסות!
מה זה העיגול הלבן משמאל לפיצה בתמונה העליונה? קרם קוקוס מוקצף ומוקפא. בדיעבד, זה ממש מיותר ולא נחוץ.
אפשר להשתמש בבצק גם לפיצה רגילה? בהחלט לגמרי! במקור זהו בצק לפיצה של בשלנית מוכשרת שנקראת ברחבי הרשת "אקס ניו-יורקית". אני מקווה להעלות בקרוב מתכון מסודר לפיצה טבעונית.
איך מקפיאים את עיגולי הבצק? בין יריעות של נייר אפיה משומן קלות. להכנה, פשוט מוציאים מהמקפיא, מחממים את התנור ומארגנים ציפוי: בינתיים הבצק יפשיר.
אני אוסיף גם שוקולד
השבמחקאפשר :)
השריף
לגמרי! תפזרי שוקולד צ'יפס מיד כשאת מוציאה מהתנור. רעיון מעולה
השבמחקאת כותבת מתכונים טבעוניים ואז אומרת שאפשר להחליף את השמן קוקוס בחמאה?!
השבמחקיש אלף תחליפים לחמאה למה לצרוך מהחי
חלילה! לא חמאה אלא "מחמאה" שהיא סוג של מרגרינה פרווה.
השבמחק