עוגה שוקולדית, עסיסית, לחה, טעימה ו...טבעונית. אפשר לצפות אותה בשוקולד, אפשר לחצות אותה ולמלא בקרם או בריבה. כל הטועמים, טבעונים ואלו שעדיין אינם טבעונים, מתמוגגים מטעמה! לאירועים מיוחדים אני מצפה ומקשטת את העוגה, אבל היא נהדרת גם כמו שהיא.
יש לי ספר בישול ישן שמופיע בו מתכון דומה מאד, ל"עוגה של חורף 1973" , ללא ביצים וחמאה, בקיצור עוגה טבעונית כהלכה. לאחרונה למדתי לדעת שהעוגה בכלל לא הומצאה אחרי מלחמת יום הכיפורים, כשהיה בארץ מחסור בביצים ובמוצרי חלב. היא מוכרת באנגלית כ Crazy/Wacky Cake מתקופת מלחמת העולם הראשונה, ואחר כך כ- Depression Cake, מתקופת המפולת הכלכלית שבין שתי מלחמות העולם!
יש לי ספר בישול ישן שמופיע בו מתכון דומה מאד, ל"עוגה של חורף 1973" , ללא ביצים וחמאה, בקיצור עוגה טבעונית כהלכה. לאחרונה למדתי לדעת שהעוגה בכלל לא הומצאה אחרי מלחמת יום הכיפורים, כשהיה בארץ מחסור בביצים ובמוצרי חלב. היא מוכרת באנגלית כ Crazy/Wacky Cake מתקופת מלחמת העולם הראשונה, ואחר כך כ- Depression Cake, מתקופת המפולת הכלכלית שבין שתי מלחמות העולם!
בחוברת שבקישור הזה אפשר לראות מתכונים רבים לעוגות ללא ביצים (אך לא טבעוניות) מתקופת מלחמת העולם הראשונה, שעוד מעט ימלאו 100 שנה לתחילתה.
רכיבים לעוגה
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
280 גרם (כוס וחצי פחות 2 כפות) סוכר
לבן
½1 כפיות סודה לשתייה
40 גרם קקאו
¾ כוס שמן חמניות
1 כפית תמצית וניל
½1 כפות חומץ לבן או חומץ תפוחים
½1 כוסות קפה חם או מים חמים
אפשר להוסיף לעיסה שברי שוקולד, חמוציות,
דובדבנים.
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). משמנים
תבנית עגולה בקוטר 20 ס״מ.
בקערה בינונית מערבבים קקאו וסוכר, ומועכים גושי קקאו
אם צריך. מנפים לקערה את הקמח עם הסודה לשתייה.
מוסיפים שמן, תמצית וניל, חומץ וקפה חם או מים חמים.
מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ואופים כארבעים דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא כמעט
יבש.
לציפוי ולקישוט
חוצים, מורחים את המחצית בריבה או ב-100 גרם שוקולד מומס, מעורבב עם כף גדושה חמאת
בוטנים. מכסים במחצית השנייה.
ממיסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר, מוסיפים
כף שמן או שמן קוקוס ויוצקים על העוגה לציפוי.
קישוטי בוטנים
3 כפות סוכר (לבן או חום)
כוס בוטנים קלויים (אפשר מלוחים) קצוצים
מחבת בינונית כבדה
משטח מכוסה בנייר אפייה משומן
כפפות מטבח טובות
ממיסים שלוש כפות סוכר במחבת: פשוט משאירים את הסוכר
במחבת על להבה בינונית, עד שהוא מתחיל להתקרמל. שנייה לפני שזה קורה, נדמה שהכול
אבוד ואז לפתע נוצר אגם זהוב במחבת. זה רגע משמח מאד. מוסיפים את הבוטנים הקצוצים,
מערבבים מעט ויוצקים את התערובת על נייר אפייה משומן, בשכבה דקה. מקררים היטב
ושוברים לשברים יפים.
נזהרים מאד במהלך הקרמול, ומשתמשים בכפפות חסינות
אש. מסוכר לוהט חוטפים כוויות לא נעימות!
רגע משמח מאוד לקבל את המתכונים שלך עם התמונות היפות!
השבמחקאיזה מסמך יפה צירפת, פיסת היסטוריה. איזה יופי.
העוגה ניראת מצוין,
השבמחקאני אוהבת מאוד את הסיפורים מסביב . ערך מוסף מצוין
השריף