עוגיות
טבעוניות ללא שומן טראנס, נימוחות ומבושמות בתערובת תבלינים. אי אפשר להפסיק לזלול אותן.
שתי
חברות ממשפחות ירושלמיות ותיקות (שבעה או שמונה דורות) נתנו לי כל אחת גרסה אחרת
של המתכון. למתכון של אמא של יעל קוראים ״עוגת קובייה״ ולמתכון של סבתא של רחלי
קוראים ״עוגיות גרוּבְּיֵיל״. ההבדל בין המתכונים הוא אבקת אפייה וחיתוך לפני
האפייה במתכון של רחלי. הגרסה שכאן משלבת בין העוגה של יעל והעוגיות של רחלי.
גוגל לא
עזר לי למצוא סימוכין ברשת, אבל להפתעתי למדתי ש״גרובייל״ הוא שם של פוקימון, וגיליתי שפע
של רעיונות לאפות עוגה בצורת קובייה הונגרית.
במתכונים המקוריים תערובת התבלינים כללה קינמון, ציפורן, וניל. אני בחרתי להשתמש בחוויאג׳ לקפה.
רכיבים
500 גרם
קמח לבן
2 כפות
חוויאג׳ לקפה
200 גרם
(כוס אחת) סוכר לבן
1 כוס
שמן חמניות
חופן שומשום (לא חובה)
הכנה
מחממים
תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלסיוס) ומרפדים תבנית בינונית (בערך 30x25 ס״מ) בנייר אפיה.
מנפים
קמח ותבלינים. מוסיפים סוכר ושומשום אם משתמשים ויוצקים את השמן תוך כדי
ערבוב. התערובת פירורית מאד.
מהדקים
את התערובת בתבנית ומיישרים. מסמנים בסכין חיתוכים כדי להקל על החיתוך אחרי האפייה (את הגרובייל של רחלי חותכים למעויינים) ואופים כשלושים דקות.
מצננים
וחותכים לפי הסימון.
טעמתי את של רחלי, הן מעולות., גם אמא שלי נהנתה מהם כי הן לא מתוקות מדי. השבוע כשסידרתי את מגרת התבלינים וגיליתי שיש לי כמות נכבדת של חוויג' לקפה חשבתי גם שיהיה נהדר לשלב במאפים מתוקים. אי רק חשבתי, אבל את עשית!
השבמחקפוקימון? חחח גדול!
יצאו לך פיצוץ!!!
השבמחקאת כבר יכולה להקרא "ירושלמית"
השריף
מרילין, החוויאג' מעולה גם בעוגות תפוחים!
השבמחקתודה שריף! 3>
השבמחק