יום שלישי, 6 בינואר 2015

לכבוד הסערה: מרק עדשים משביע ומזין

מזג אוויר חורפי מאד צפוי לנו: מדברים על רוחות עזות (90 קמ"ש!) ועל גלים גבוהים בים, ומזכירים לנו להיערך בהתאם; כלומר, המדפים במרכולים מתחילים להתרוקן.
מרק מעדשים כתומות, כמעט נזיד, מבושם בהל, כרכום וזנגוויל—לטעמי הוא המאכל המתבקש והמתאים לימי החורף. קל מאד להכין אותו, ואפשר לגוון בתבלינים אם לא כולם מצויים בבית: עלה דפנה במקום עלי קארי (שאפשר להשיג בחנויות תבלינים בשוק), אבקת קארי או אפילו חוואייג' למרק במקום ממרח קארי.

"הלעיטני נא מן האדום האדום הזה!" לו היתה לי הבכורה, הייתי שוקלת למכור אותה בעבור המרק המשביע הזה.


רכיבים
500 גרם עדשים כתומות
4 תרמילי הל, מפורקים (הזרעים בלבד)
2 כפיות זרעי כמון
2 כפיות זרעי כוסברה
1 כף שמן
2 ס"מ שורש זנגוויל מגורר
1 ס"מ שורש כרכום מגורר
1 כף עלי קארי
1 כף ממרח קארי
מים לכיסוי העדשים ועוד 2 כוסות
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח לתיבול (בסוף הבישול)
אופציה להגשה:
3 כפות כוסברה קצוצה 
קליפה מגוררת מתפוז אחד 

הכנה
בוררים ושוטפים היטב את העדשים. כדאי להשרות אותן לפחות שעה מראש, כדי לשלוט בספיגת הנוזלים במהלך הבישול.
מחממים סיר גדול וקולים בו את זרעי הכמון, הכוסברה וההל, עד שעולה ריח תפוזי נעים. זהירות, לא לשרוף. מעבירים למטחנת קפה או למכתש ועלי, וטוחנים. (לפני שהיו לי מכתש ומטחנה, כתשתי זרעים קלויים בין שתי כפות).
מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הזנגוויל לטיגון קל, רק עד שיזהיב. מוסיפים את העדשים, המים, הכרכום המגורר, התבלינים הכתושים, עלי הקארי וממרח הקארי, מכסים ומביאים לרתיחה בעדינות.
כשהמרק רותח, מעבירים ללהבה קטנטנה ומבשלים חצי שעה או עד שהעדשים מתרככות מאד, כמעט נמסות. יש לבדוק מדי פעם את מפלס המים ולהוסיף מעט אם צריך. בסיר לחץ: 12 דקות מרגע שנסגר השסתום.
כשהמרק מוכן, ממליחים, טועמים, מוסיפים לימון, כוסברה וגרדת תפוז (אם רוצים), ומגישים.
בתקווה שנעבור בשלום את הסערה הזו ואת כל הסערות שבדרך...


בתיאבון!





תגובה 1: