מעולם לא אכלתי סביח אמיתי. גם לא ידעתי שקיים מאכל כזה עד לפני כעשור, ולכן המתכון הזה הוא יותר "מחווה לסביח". במקום פיתה, השתמשתי בלחם עדשים שמצאתי בבלוג הנהדר של Vegan Richa. יש שם לא מעט מתכונים טבעוניים נטולי גלוטן, ותצלומים יפהפיים.
הכנתי את הלחם בתבניות קטנטנות והתלהבתי מהפרוסות הזעירות: ממש התבקש להשתמש בהן למתאבנים חמודים שאפשר לאכול בנגיסה אחת.
אפשר כמובן להשתמש בלחם לכל דבר אחר. שימו לב, הוא נחשב למנת חלבון כי כולו עדשים. בעלת המתכון ממליצה גם לחתוך לקוביות ולהוסיף לתבשילים. אם נשאר.
רכיבים
אפשר כמובן להשתמש בלחם לכל דבר אחר. שימו לב, הוא נחשב למנת חלבון כי כולו עדשים. בעלת המתכון ממליצה גם לחתוך לקוביות ולהוסיף לתבשילים. אם נשאר.
מאפה לחם עדשים
½1 כוסות עדשים מסוג אוּרַד דַאל*
6 כפות קמח טפיוקה (אפשר להמיר מחצית בקמח אורז, כבמתכון המקורי)
½1 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות זרעי פשתן טחונים
2 כפיות מלח
1 כפית מיץ לימון
שמן לשימון התבנית/תבניות
שומשום ופרג לקישוט (הצעה)
הכנה
משרים את העדשים במים ל-12 שעות.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומשמנים שש תבניות לחם קטנטנות או תבנית אחת רגילה.
מסננים היטב את העדשים המושרות וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה. אפשר להוסיף כף מים או שתיים תוך כדי טחינה.
מוסיפים את קמח הטפיוקה, אבקת האפייה, הפשתן הטחון, מלח ומיץ לימון. מערבבים היטב.
יוצקים את העיסה לתבניות המשומנות, משטחים אותה, מרססים בשמן ומקשטים בשומשום ובפרג אם רוצים.
משך האפייה תלוי בגודל התבנית: לתבניות הקטנות, אופים חצי שעה בחום בינוני, מכסים ביריעת אלומיניום ואופים עוד עשר דקות.
מקררים היטב לפני שפורסים.
טוסט סביח
שילוב מענג של פרוסות לחם קלויות ופריכות עם תוספות נימוחות
פורסים את הלחם וקולים את הפרוסות בטוסטר או בתנור.
מכינים תוספות: טחינה, פרוסות חצילים אפויות, לימון כבוש, מלפפון חמוץ, תפוח אדמה אפוי, פטרוזיליה וכל תוספת שחביבה עליכם. מגישים להרכבה עצמית, וזוללים.
לפרוסות החצילים: במקור הן מטוגנות... אבל אני פרסתי, משחתי במעט שמן זית ואפיתי בתנור בחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) עד שהשחימו, כחצי שעה.
בתיאבון!
*תוספת בדיעבד: לשואלים על העדשים הלבנות מסוג אוּרַד דאל, כאן תמצאו מדריך מפורט לסוגי העדשים. אני קניתי אותן בחנות "מזרח ומערב" בשוק הכרמל.
היי. עוקבת ונהנית מהמתכונים. תודה!
השבמחקשאלה - מה אלו העדשים האלו? והיכן ניתן להשיג?
הלו מיכל! הוספתי הסבר על העדשים: אלו בעצם עדשים שחורות, מקולפות. אני קניתי בחנות "מזרח ומערב" בשוק הכרמל בתל אביב
השבמחקנראה טעים . אנסה בקרוב מאוד
השבמחקהיי, רציתי לדעת למה בחרת להשמיט את האופציה של קורנפלור שמוצאת במתכון? לא מוצלח? כי לאחרונה לא יוצא לי למצוא קמח טפיוקה באיזור (יש אבל לא בחנויות שאני מגיעה אליהן...)
השבמחקמוצעת***
מחקהלו הדר, השתמשתי בקמח טפיוקה בלבד, כי לא היה לי קמח אורז, פשוט מאד!
השבמחקאוקי, אז אין התנגדות לשימוש בקורנפלור שמוצע במתכון המקורי, נכון? :)
מחקהלו הדר, השתמשתי בקמח טפיוקה בלבד, כי לא היה לי קמח אורז, פשוט מאד!
השבמחקהאם ניתן להחליף את קמח הטפיוקה במשהו ללא עמילן או דגנים?
השבמחק