את השילוב המעולה הזה המציא אחי: כל הטועמים התמוגגו, בצדק, וגם ביקשו מתכון. עם גלגוליו של המתכון, נוספו לו טעמים ומרקמים שונים. אחי השתמש בחצילים שקלה לבדו, טחן את העדשים השחורות וטיגן את הקציצות. אחותי הקלה על החיים עם חצילים קלויים מוכנים, לא טחנה את העדשים, ובמקום לטגן אפתה ברוטב לימוני. גרסה טעימה במיוחד היא זו של עודד מגינת הכלבים, שקיבל את המתכון מאחותי: הוא החליף את קמח העדשים בקמח חומוס, הוסיף קישואים מגוררים והשתמש ב"ראס אל חנות" של תבליני מימון. אני בדרך לקנות צנצנת כזו לעצמי.
כשהכנתי את הקציצות בפעם הראשונה, נשארה לי מעט עיסה. מילאתי בה, לניסיון, פלפלים קטנטנים, אפיתי עם הרוטב בתבנית מכוסה. הניסיון הצליח ובגדול. שידור חוזר צפוי בקרוב!
רכיבים
3-2 בצלים בינוניים (400 גרם)
2 קישואים מגוררים (אופציה)
1 צנצנת (480 גרם) חצילים קלויים
צרור פטרוזיליה או כוסברה
1 כוס קמח עדשים
½ כוס עדשים שחורות, מושרות (לפחות יממה)
2 כפות שומשום
2 כפות שמן זית
1 כף פפריקה
מלח
2-1 כפות תבלין לקציצות/מפרום או ראס-אל-חנות
לאפייה
ספריי שמן, או:
רבע כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
2 כפות שמן
הכנה
קוצצים את הבצל היטב במעבד מזון או מגררים בפומפיה, וסוחטים היטב במסננת. אם משתמשים בקישואים, מגררים אותם ומסננים עם הבצל.
בלי לנקות את קערת מעבד המזון, קוצצים את הפטרוזיליה או הכוסברה ומערבבים יחד עם החצילים והבצל. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את העדשים השחורות ומערבבים. לא מבשלים את העדשים! אפשר לטחון אותן או להשאירן שלמות: התוצאה נהדרת בכל אופן.
מוסיפים את קמח העדשים, השומשום ושמן הזית. ממליחים בזהירות, מוסיפים פפריקה וראס-אל-חנות, ומערבבים היטב. העיסה צריכה להיות רטובה ורכה, לא יבשה מדי.
משהים את התערובת חצי שעה במקרר לספיגת הטעמים ולמיצוק.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מערבבים היטב את רכיבי הרוטב, ויוצקים שכבה דקה על כל תבנית.
בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים בתבנית. אופים 40-30 דקות, אין צורך להפוך במהלך האפייה.
אפשר לוותר על הרוטב, ופשוט לרסס את התבנית והקציצות בספריי שמן ולאפות.
תזכורת: אפשר להשתמש בקמח העדשים גם להכנת "חריימה" טבעוני. המתכון כאן.
כשהכנתי את הקציצות בפעם הראשונה, נשארה לי מעט עיסה. מילאתי בה, לניסיון, פלפלים קטנטנים, אפיתי עם הרוטב בתבנית מכוסה. הניסיון הצליח ובגדול. שידור חוזר צפוי בקרוב!
בצלחת, עם תפוחי אדמה מאודים וצרובים וקייל מאודה בלימון עם בזיליקום ושקדים מטוגנים.
לא פחות טעים אך פחות פוטוגני: בלחמניה עם טחינה ומלפפון חמוץ
רכיבים
3-2 בצלים בינוניים (400 גרם)
2 קישואים מגוררים (אופציה)
1 צנצנת (480 גרם) חצילים קלויים
צרור פטרוזיליה או כוסברה
1 כוס קמח עדשים
2 כפות שומשום
2 כפות שמן זית
1 כף פפריקה
מלח
2-1 כפות תבלין לקציצות/מפרום או ראס-אל-חנות
לאפייה
ספריי שמן, או:
רבע כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
2 כפות שמן
הכנה
קוצצים את הבצל היטב במעבד מזון או מגררים בפומפיה, וסוחטים היטב במסננת. אם משתמשים בקישואים, מגררים אותם ומסננים עם הבצל.
בלי לנקות את קערת מעבד המזון, קוצצים את הפטרוזיליה או הכוסברה ומערבבים יחד עם החצילים והבצל. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את העדשים השחורות ומערבבים. לא מבשלים את העדשים! אפשר לטחון אותן או להשאירן שלמות: התוצאה נהדרת בכל אופן.
מוסיפים את קמח העדשים, השומשום ושמן הזית. ממליחים בזהירות, מוסיפים פפריקה וראס-אל-חנות, ומערבבים היטב. העיסה צריכה להיות רטובה ורכה, לא יבשה מדי.
משהים את התערובת חצי שעה במקרר לספיגת הטעמים ולמיצוק.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. מערבבים היטב את רכיבי הרוטב, ויוצקים שכבה דקה על כל תבנית.
בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים בתבנית. אופים 40-30 דקות, אין צורך להפוך במהלך האפייה.
אפשר לוותר על הרוטב, ופשוט לרסס את התבנית והקציצות בספריי שמן ולאפות.
הניסיון המוצלח:
פלפלים קטנטנים ממולאים בעיסה, אפויים ברוטב הלימוני
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה