יום חמישי, 21 במאי 2015

סלט תפוחי אדמה לקיץ

מה זה החום הזה? רק מאי, וכבר ארבעים מעלות! ברור שאין סבלנות לבישולים, וגם אם המזגן דולק, נעים לאכול אוכל קר. אחת התוספות האהובות עלי היא סלט תפוחי אדמה חמצמץ. נראה לי שבכל משפחה יש לפחות שלוש גרסאות לסלט כזה, ובהחלט אפשר לגוון בתוספות ובעשבי תיבול. בעיני, הגרסה המינימליסטית הזו היא הטעימה ביותר לסלט מהפחממה החביבה עלי ביותר.

רכיבים
שקית (500 גרם) תפוחי אדמה קטנים לבישול במיקרוגל*
3 כפות עירית קצוצה
2 כפות שמן חמניות
2 כפות חומץ הדרים
רבע כפית חרדל
1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)
סיבוב במטחנה של פלפל שחור

הכנה
מבשלים את תפוחי האדמה במיקרוגל, בתוך השקית הסגורה, לפי ההוראות שעל האריזה.
בינתיים, קוצצים את המלפפונים הכבושים ומעבירים לקערה עם העירית. טורפים בכלי קטן את השמן והחרדל עם החומץ, לתערובת הומוגנית.
כשתפוחי האדמה מוכנים, מוציאים בזהירות מהחבילה וחותכים כל תפוח לרבעים או לשישיות. מעבירים לקערה ויוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה בעודם חמים, לספיגת הטעמים. מצננים היטב לפני ההגשה. נשמר ימים אחדים במקרר.

* אין מיקרוגל? אין תפוחי-אדמה למיקרוגל? אפשר לאדות בסיר לחץ, או לבשל, ארבע תפוחי אדמה בגודל בינוני בקליפתם.



אוכלי תפוחי האדמה
ליתוגרפיה של ון גוך (1885)

4 תגובות:

  1. אני סומכת על המתכון הזה ... אמנם לא הכנתי אותו עדיין , אבל את המלפפונים הכבושים אנחנו מכינים לפחות אחת לשבוע .
    יש דרישה מכולם ובמיוחד מצעירי הצאן. אם למלפפונים יש כזאת הצלחה על אחת כמה וכמה שלתפוחי האדמה יהיה ביקוש

    השבמחק
  2. בתיאבון אנונימית! :-) זה באמת באמת טעים מאד!

    השבמחק
  3. מירי שיינין-רודיך25 במאי 2015 בשעה 10:25

    נשמע מצוין! הולכת לנסות את זה השבוע מתישהו, כשנגמור את הר השאריות מהחג... :)

    השבמחק
  4. בתיאבון מירי! שמעתי שאיתן אוהב את המלפפונים :)

    השבמחק