יום שני, 3 באוגוסט 2015

בחזרה לשניצל תירס (ללא גלוטן)

Please scroll down for English version

חגיגות השיקוי הטבעוני אקוופאבה (מי בישול קטניות) השאירו במקרר ובמקפיא הרבה שעועית וחומוס מבושלים או מקופסא, והגיע הזמן להכין מהם משהו. חזרתי להכין שניצל תירס. הפעם השתמשתי בקלחי תירס טריים-טריים ש"גילחתי" מהם את הגרעינים. גם השניצל הקודם היה טעים, אבל נראה לי שהגרסה החדשה שכאן, עם פחות רכיבים ומתירס טרי, יותר מוצלחת. 






רכיבים
(לכ-20 "שניצלים")
4 קלחי תירס טרי
כוס שעועית לבנה מבושלת היטב
2 כפות בצל קצוץ מטוגן* בכף שמן להשחמה
3 כפות גדושות חמאת בוטנים
1 כף שמן חמניות
חצי כפית שמן שומשום
כף מלח
חצי כפית כרכום (לא חובה, בעיקר לצבע)
3–4 כפות קמח תירס גס
שמן לשימון התבנית

הכנה
מעמידים כל קלח על קרש חיתוך במאונך, ובסכין חדה "מגלחים" ממנו את הגרעינים, קרוב ככל האפשר לקלח, כדי שיהיו שלמים. שומרים גרעינים מקלח אחד בקערה בינונית ואת השאר מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם הבצל המטוגן, חמאת הבוטנים והשעועית הלבנה. מעבדים היטב, ומעבירים לקערה. (אם אין מעבד מזון, פשוט קוצצים היטב את גרעיני התירס ומועכים את השעועית במזלג).
מערבבים, מוסיפים מלח, כרכום, שמן חמניות, שמן שומשום וקמח תירס. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות צלסיוס), מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשכבה דקה של שמן. באצבעות רטובות, יוצרים קציצות ומניחים על התבנית. אם העיסה רכה/נוזלית מדי, מוסיפים בהדרגה עוד כף או שתיים של קמח תירס. אופים כעשרים דקות. טעים חם או קר. מתנהג יפה בהקפאה.
אם נשארו לכם קלחי תירס, הם מאד טעימים כשהם פרוסים, מרוחים במעט שמן זית, ואפויים בתבנית לצד השניצלים או במקביל להם.


*הערה על בצל מטוגן: בערך פעם בשנה אני עושה "מבצע בצל", חותכת ומטגנת כמויות עצומות של בצל קצוץ ובצל פרוס ומקפיאה בגלילים. כשהגלילים קפואים, אני פורסת אותם לדיסקיות שכל אחת מהן מכילה כשתי כפות בצל מטוגן ושומרת בשקית במקפיא. אפשר כמובן להתחיל בכל פעם מחדש, ואם הזמן דוחק, אפשר לטגן במעט שמן שתי כפות של בצל מיובש.


Fresh Corn Cutlets from Aquafaba leftovers (gluten free) 

Ingredients (for about 20 cutlets)
4 fresh ears of corn
1 cup cooked cannellini or butter beans (canned are also okay)
2 Tablespoons finely chopped onion, browned in 1 Tablespoon sunflower oil
3 heaped Tablespoons peanut butter
1 Tablespoon sunflower oil
½ teaspoon sesame oil
1 Tablespoon salt (or more, to taste)
½ teaspoon turmeric (option, for color)
34 Tablespoons coarse cornmeal
Oil for oiling the baking pan

Method
Place each ear of corn vertically on chopping board and "shave off" the kernels using a sharp knife. 
Transfer kernels from one ear into a medium bowl, and place the rest in a food processor with the fried onion, peanut butter and beans. 
Process and transfer to bowl. Mix well, add salt, turmeric, sunflower oil and sesame oil. Mix well and add cornmeal. Refrigerate for at least 30 minutes.
Set oven on high (200 degrees Centigrade). Line a baking pan with baking paper and oil thinly.
Using wet fingers, take a tablespoonful of the mixture, form cutlet and place them in the pan. If too runny, add a tablespoon or two of cornmeal. Bake for 20 minutes. Freezes well, delicious hot or cold.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה