השנה חגגתי את יום ההולדת בחופשה נהדרת בלונדון. אמנם בכל הקשור לטבעונות, ללונדון יש מה ללמוד מתל אביב, אבל בשוק הססגוני של בריקסטון מצאתי מאפייה טבעונית מקסימה, מיז קאפקייק, עם מבחר מרהיב של עוגות בטעמים פשוט מעולים. הדלקתי נרות יום הולדת על הקאפקייק, וכשחזרתי הביתה חיפשתי ומצאתי מתכון של המאפייה ואפיתי לעצמי שידור חוזר.
אני מעדיפה מאפין, ללא ציפוי, על קאפקייק, אבל אם אתם מגיעיים לבריקסטון אל תוותרו על קאפקייק מצופה: הציפוי לא מתוק מדי, ומרקמו נעים.
מאפין שקדים ופטל
(מבוסס על מתכון של מיז קאפקייק, לתריסר יחידות קטנות)
רכיבים
250 גרם קמח לבן
30 גרם אבקת שקדים
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
כוס חלב שקדים
חצי כוס ועוד כף שמן
כפית תמצית וניל איכותית
כפית ליקר שקדים
קליפת לימון מגוררת
לקישוט
פטל קפוא, 24 יחידות
12 כפות תערובת קראמבל (מתכון בהמשך)*
3 כפות שקדים פרוסים דק
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). מכינים תריסר תבניות מאפינס קטנות (רדיוס התחתית 5 ס״מ) על תבנית.
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה לקערה בינונית. מוסיפים אבקת שקדים וסוכר ומערבבים.
יוצקים חלב, שמן, וניל, ליקר שקדים וקליפת לימון מגוררת, ומערבבים במהירות, לא יותר מדי. אפשר להשאיר גושים בעיסה.
יוצקים את העיסה באחידות לתבניות המאפינס. מקשטים כל מאפין בפטל, מפזרים כף תערובת קראמבל מעל, מקשטים בשקדים פרוסים ואופים כחצי שעה, או עד שקיסם שננעץ במאפין יוצא יבש.
מצננים על רשת.
*תערובת קראמבל
התערובת הזו תספיק לתבנית עגולה גדולה בקוטר 26 ס"מ, או לכ-40 תבניות קטנות. קל להכין וממש כדאי לשמור במקפיא להכנת קינוח ברגע.במקביל, ממש מומלץ להכין ולהקפיא מדי פעם תערובת פירות: בקיץ אני מכינה תפוחי עץ קלופים וחתוכים עם שזיפים ונקטרינות, מקפיצה במיץ לימון ומוסיפה חצי כפית סוכר לכל תפוח; בחורף אני מקפיאה תות שדה ורובארב; כשיש פירות יער קפואים במבצע, אני קונה גם מהם, ושומרת הכול בשקיות אטומות במקרר.
לקראמבל: בזמן שהתנור מתחמם, מסדרים את הפירות בתבנית/ תבניות, מצפים בתערובת הקראמבל, והרי לכם קינוח. מחממים תנור, מפזרים פירות חתוכים בתבנית, או בתבניות אישיות, מכסים בתערובת הקראמבל ואופים כחצי שעה בחום בינוני.
רכיבים 400 גרם קמח
3 כפות שקדים טחונים
200 גרם מחמאה/מרגרינה (אפשר להמיר ב-⅔
כוס שמן קוקוס מזוכך)
100 גרם סוכר (תערובת לבן וחום)
הכנה
מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים שקדים טחונים. מגררים את המחמאה/מרגרינה בפומפיה גסה (טובלים אותה מדי פעם בקמח). מערבבים במהירות בקצות האצבעות לפירורים, לאו דווקא אחידים בגודלם. מוסיפים סוכר, מערבבים.
אני מעדיפה מאפין, ללא ציפוי, על קאפקייק, אבל אם אתם מגיעיים לבריקסטון אל תוותרו על קאפקייק מצופה: הציפוי לא מתוק מדי, ומרקמו נעים.
מאפין שקדים ופטל
(מבוסס על מתכון של מיז קאפקייק, לתריסר יחידות קטנות)
רכיבים
250 גרם קמח לבן
30 גרם אבקת שקדים
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן
כוס חלב שקדים
חצי כוס ועוד כף שמן
כפית תמצית וניל איכותית
כפית ליקר שקדים
קליפת לימון מגוררת
לקישוט
פטל קפוא, 24 יחידות
12 כפות תערובת קראמבל (מתכון בהמשך)*
3 כפות שקדים פרוסים דק
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). מכינים תריסר תבניות מאפינס קטנות (רדיוס התחתית 5 ס״מ) על תבנית.
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה לקערה בינונית. מוסיפים אבקת שקדים וסוכר ומערבבים.
יוצקים חלב, שמן, וניל, ליקר שקדים וקליפת לימון מגוררת, ומערבבים במהירות, לא יותר מדי. אפשר להשאיר גושים בעיסה.
יוצקים את העיסה באחידות לתבניות המאפינס. מקשטים כל מאפין בפטל, מפזרים כף תערובת קראמבל מעל, מקשטים בשקדים פרוסים ואופים כחצי שעה, או עד שקיסם שננעץ במאפין יוצא יבש.
מצננים על רשת.
קאפקייק ביום ההולדת
*תערובת קראמבל
התערובת הזו תספיק לתבנית עגולה גדולה בקוטר 26 ס"מ, או לכ-40 תבניות קטנות. קל להכין וממש כדאי לשמור במקפיא להכנת קינוח ברגע.במקביל, ממש מומלץ להכין ולהקפיא מדי פעם תערובת פירות: בקיץ אני מכינה תפוחי עץ קלופים וחתוכים עם שזיפים ונקטרינות, מקפיצה במיץ לימון ומוסיפה חצי כפית סוכר לכל תפוח; בחורף אני מקפיאה תות שדה ורובארב; כשיש פירות יער קפואים במבצע, אני קונה גם מהם, ושומרת הכול בשקיות אטומות במקרר.
לקראמבל: בזמן שהתנור מתחמם, מסדרים את הפירות בתבנית/ תבניות, מצפים בתערובת הקראמבל, והרי לכם קינוח. מחממים תנור, מפזרים פירות חתוכים בתבנית, או בתבניות אישיות, מכסים בתערובת הקראמבל ואופים כחצי שעה בחום בינוני.
רכיבים 400 גרם קמח
3 כפות שקדים טחונים
200 גרם מחמאה/מרגרינה (אפשר להמיר ב-⅔
100 גרם סוכר (תערובת לבן וחום)
הכנה
מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים שקדים טחונים. מגררים את המחמאה/מרגרינה בפומפיה גסה (טובלים אותה מדי פעם בקמח). מערבבים במהירות בקצות האצבעות לפירורים, לאו דווקא אחידים בגודלם. מוסיפים סוכר, מערבבים.
בתיאבון!
תודה רבה על המתכון המדהים.
השבמחקזכה לתשואות רבות גם בקרב מכורי החמאה והשמנת
תודה! איזה כיף לשמוע
מחקנראה נהדר. אני מבינה שאת מקפיאה את תערובת הקרמבל לפני האפייה?
השבמחק