יום חמישי, 12 במרץ 2015

פסח טבעוני

ברור שכבר התחלתי לחשוב על פסח!
אני מאד אוהבת את החג ואת מאכליו, וממש מצטערת לשמוע על אנשים שמתייסרים בנקיונות ומבשלים כמויות מטורפות ולא הגיוניות. עם כל הכבוד, ויש כבוד, לסעודת ליל הסדר, מה שחשוב בערב החג היא ההגדה, וזיכרון היציאה ממצרים, מעבדות לחירות. אפשר לאכול ארוחה מיוחדת וחגיגית גם בלי להתפרע בכמויותl ובגיוון. גם במהלך החג יש שפע של אפשרויות וטעמים. אם אתם לא אוכלים קטניות בפסח, כדאי להוסיף לרשימת הקניות את כל סוגי האגוזים, אבקת שקדים ושפע של עשבי תיבול.

אספתי כאן כמה מתכונים שכבר פרסמתי, שיתאימו לערב החג ולחול המועד (לחצו על הקישור למתכון המלא). המשך יבוא!


מרק ירקות צח עם קניידלך אפויים



אפשר להתאים את מרק הדלעת הלימוני לפסח

וגם את מרק הסלק (בלי עדשים)

"גפילטע פיש" מזוייף
תחתיות ארטישוק ממולאות בפטריות, אגוזים ועשבי תיבול

במלית ניתן גם להשתמש להכנת מצות מגולגלות אפויות
 או פאי גינה (בין שכבות של מחית תפוחי אדמה)

עדיין יש בשוק סלקים יפים: סלק ממולא בקרם קשיו הוא מנה יפהפיה וגם טעימה מאד

פרחי תפוחי אדמה: אחת הרשומות הכי פופולריות בבלוג!

גם את הלזניה (עוד רשומה פופולרית) אני מתאימה לפסח: פשוט מחליפים את הפסטה במצות!

מה לקינוח? לטעמי, הקינוח האולטימטיבי הוא סלט פירות מושקע, אבל לפעמים מתחשק משהו אחר: 
מנסרות תמרים וקקאו


גלידת תות סולרו


ומה נמרח על המצה?
הכול! או, כמעט הכול...
אבוקדו, כל וריאציה של "גבינת" שקדים (הנה קישור לפֶטָה הנהדרת של נופר בבלוג "לא על החסה לבדה"), למשל בתוספת חזרת, או "כמוצרלה" (שניתן להכין עם קמח תפוחי אדמה), פסטו סלק מרענן, ריבות.

פסטו סלק עם פיסטוק
רכיבים
שני סלקים בינוניים, מבושלים וקלופים
חופן נדיב פיסטוקים 
עלים בלבד מארבעה גבעולי בזיליקום
½ לימון בינוני: המיץ והתוכן, בלי הקליפה
32 כפות שמן 
כפית מלח
הכנה 
במחבת כבדה קולים את הפיסטוקים (בלי שמן) דקות אחדות ונזהרים לא לשרוף.
מעבירים למעבד מזון את הפיסטוקים, הסלקים, המלח והלימון. מעבדים ומוסיפים שמן עד לקבלת ממרח אחיד. טועמים ומוסיפים מלח אם רוצים.
הפיסטוק נותן טעם מיוחד ועשיר לממרח, אבל אפשר בהחלט להחליף באגוזים אחרים.


חג שמח וכשר!
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה