יום ראשון, 16 בפברואר 2014

קרקרים משיבולת שועל וזרעי חמניות ודלעת: מלוחים ומתוקים

אחרי שחברתי רבקה חיתנה את בנהּ-בכורהּ, התחלנו לקבל ממנה מתכונים טבעוניים שהגיעו מהורי הכלה החמודה. אחד המתכונים, שהפך בן-בית אצלי ואצל עוד חברות רבות, נקרא במקור "עוגיות/קרקרים גרנולה מלוחים של המחותן גרשון". עד מהרה קוּצר השם ל"גרשוניות". את המתכון לגרסה המתוקה קיבלתי מהכלה מירי, וברור שניתן לה השם "מיריות".





ממש אי אפשר להפסיק לאכול את הקרקרים האלה, בשתי הגרסאות. אפשר לשנות את התיבול: אני אוהבת קימל בגרשוניות וחוואיג' לקפה במיריות, אבל האפשרויות מרובות, למשל קצח או עשבי תיבול למלוחות וקינמון או וניל למתוקות.


גרשוניות: עוגיות גרנולה מלוחות 


רכיבים
3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) עבה
1 כוס קמח מלא או שיפון
½ כוס גרעיני חמניה
½ כוס גרעיני דלעת
1 כף מלח
1 כף קימל (לא חובה)
¼ כוס שקדים או פיסטוקים קצוצים (לא חובה)
½ 1  כוסות מים
2 כפות שמן זית  לא חובה אבל מומלץ
  
הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים היטב את כל המרכיבים. 
מרפדים שתי תבניות אפייה בגודל התנור בנייר אפייה ומחלקים ביניהן את התערובת. משטחים בעזרת כף רטובה או במרית.

מכסים את העיסה בנייר אפייה ומרדדים במערוך לשיטוח אחיד. מסמנים בסכין או בגלגלת פיצה ריבועים או מלבנים בגודל הרצוי, ואופים כ-25  דקות בתנור.

מוציאים מהתנור, מעבירים עם נייר האפייה אל קרש חיתוך וחותכים את הקרקרים לפי הסימנים. מחזירים לתנור עד שיזהיבו ויהיו פריכים  עוד כ-20 דקות.
כשהקרקר נשבר בקלות, סימן שהוא מוכן. אם הוא רק מתקפל באלסטיות, יש לאפות עוד דקות אחדות.
מוציאים, מצננים על רשת ושומרים בכלי אטום.

הערה:  לקבלת קרקרים דקים, מומלץ לחלק את התערובת בין שתי תבניות ככתוב כאן. לקרקרים עבים יותר - מרדדים היטב בתבנית אחת. כדאי להתאמץ בשיטוח וברידוד, כדי לקבל תוצאה פריכה וטעימה ולא להוציא מהתבנית, כמו שקרה לחברה בעבודה, "שמשוניות" עבות ואימתניות.




מיריות: עוגיות גרנולה מתוקות
רכיבים
3 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) עבה
½ כוס קמח מלא או לבן
½ כוס סוכר חום
½ כוס גרעיני חמניות
½ כוס אגוזים קצוצים גס
¾ כוס שקדים קצוצים גס
1 כף חוואיג' לקפה או קינמון
⅔ כוס מים
⅓ כוס שמן קנולה

הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים שתי תבניות אפייה בגודל התנור בנייר אפייה ומחלקים ביניהן את התערובת. משטחים בעזרת כף רטובה או במרית. מסמנים בסכין או בגלגלת פיצה ריבועים או מלבנים בגודל הרצוי, ואופים כ-20 דקות בתנור.
מוציאים מהתנור, מעבירים עם נייר האפייה אל קרש חיתוך וחותכים את הקרקרים לפי הסימנים. מחזירים לתנור עד שיזהיבו ויהיו פריכים  עוד כעשר דקות עד רבע שעה. מוציאים, מצננים על רשת ושומרים בכלי אטום. 

הערה: המיריות נאפות מהר יותר מהגרשוניות בגלל תכולת הסוכר שלהן.

סימון ראשוני, לפני האפייה

5 תגובות:

  1. היום חיפשתי מתכון לקרקרים עם קמח שיבולת שועל. קצת הורדתי מכמות הקמח המלא... ובקיצור הגרשוניות! יצאו נהדר! נפלא! טעים להפליא! תודה רבה :)
    אלה.

    השבמחק
  2. הכנתי את המלוחות. כף מלח זה הרבה יותר מדי. הלך לפח. חבל

    השבמחק
    תשובות
    1. אני ממש מצטערת לשמוע! אני תמיד מכינה עם כף מלח וזה ממש לא מלוח לי. השתמשת בכף מידה סטנדרטית? באיזה קמח השתמשת?

      מחק
  3. גם אצלי כף מלח היתה יותר מדי, שמתי 2/3 כף (מידה סטנדרטית) ואפילו זה יצא יותר מדי מלוח. איזנתי עם עוד מעט רכיבים, יצא טעים! תודה על המתכונים הנהדרים שלך והבלוג המקסים, נהנית ממנו מאוד.

    השבמחק