יום חמישי, 8 באוקטובר 2015

מרק גזר חורפי

הגשם הראשון, מלווה בסופת רעמים, חתם את ההבטחה לחורף, או לפחות סתיו. הכנתי לכבודו מרק גזר בטעם עמוק, מחמם, והתחלתי לחשוב על אפסון המאווררים עד הקיץ הבא.
הרכיבים פשוטים ומעטים, אבל מה שנותן למרק את טעמו הנפלא היא חצי כפית גארם מסאלה.* לדעתי, כדאי להשקיע בהכנה בבית. אם אין לכם זמן או סבלנות, אפשר לקנות מוכן, ואם לא זמין, להחליף בחוויאג' למרק.

רכיבים
6 גזרים בינוניים (500600 גרם)
1 כף שמן חמניות או כל שמן בטעם עדין
4 בצלים ירוקים
2 שיני שום
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
½ כפית גארם מסאלה 
½2 כפיות מלח
4 כוסות ציר ירקות או מים
כוסברה קצוצה להגשה (לא חובה)

הכנה

מקלפים את הגזרים ופורסים לטבעות עבות. שוטפים את הבצלים וקוצצים גס. כותשים את השום.
מחממים את השמן בסיר (אני השתמשתי בסיר לחץ), ומטגנים בו קלות את הבצל הירוק, השום והג'ינג'ר, כדקה עד להזהבת השום. מוסיפים את הגזר, מערבבים ומוסיפים גארם מסאלה. מטגנים דקה, מוסיפים מים/ציר ירקות ומלח, ומבשלים עד לריכוך. בסיר לחץ: רבע שעה. כשהגזר רך, טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים, מתקנים תיבול. מגישים עם כוסברה קצוצה.





*גארם מסאלה אני מכינה כך (אפשר להכפיל ולשלש כמויות):
כפית זרעי הל
כפית זרעי פלפל שחור
כפית זרעי כמון
כפית "מסמרי" ציפורן
שליש אגוז מוסקט
8-5 ס"מ מקל קינמון

טוחנים היטב במטחנת תבלינים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר או במקפיא.

בתיאבון!

אין תגובות:

פרסום תגובה