יום רביעי, 16 במרץ 2016

קציצות עלי קולרבי ושקדים




טעמתי אצל אחותי קציצות תרד עסיסיות מאד ונימוחות במיוחד. שלפתי את הפנקס, רשמתי מתכון (המרכיב הסודי: אבקת שקדים, שמשדרגת לרמה של "מעבר לסתם קציצה") והזמנתי תוספת של עלי תרד ממשק חביביאן. ואז הגיע הארגז האורגני עם הפתעה: כל קולרבי הגיע עם עלים נהדרים, שחבל לזרוק וצריך לנצל. שמרתי את התרד למנה אחרת, והפעלתי את המתכון של אחותי על עלי הקולרבי. לצד הקציצות ערכתי ניסיון בפלפלונים ממולאים, וכשהכול יצא מהתנור הבטחתי לעצמי שידור חוזר רק עם פלפלונים ועם התאמות לפסח.


רכיבים
 (לכתריסר קציצות)
1 כפית שמן
200 גרם עלי קולרבי (כ-3 כוסות)
70 גרם עלי תרד (כחצי כוס)
50 גרם עלי סלק (כחצי כוס, עלים מסלק אחד)
2 שיני שום
3 כפות שבבי בצל יבש (קונים בחנויות תבלינים)
1 פרוסת לחם יבש
1 גבעול אורגנו טרי: העלים בלבד
1 כוס אפונה ירוקה קפואה, מופשרת
6 כפות אבקת שקדים
½1  כפיות מלח
1 כף רוטב צ'ילי מתוק 
2 כפות שומשום (אופציה)

 שמן לשימון התבנית

הכנה
שוטפים היטב את העלים וקוצצים גס. בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים את העלים, מערבבים ומאדים דקות ספורות, עד שהעלים נראים "נבולים". מסננים וסוחטים.
במעבד מזון טוחנים יחד עלים סחוטים, שום, בצל יבש, לחם, עלי אורגנו ואפונה. מעבדים היטב לעיסה אחידה, מעבירים לקערה ומוסיפים אבקת שקדים, מלח ורוטב צ'ילי. מערבבים. מוסיפים שומשום אם רוצים.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). משמנים את הנייר, יוצרים מהעיסה קציצות ומניחים אותן בתבנית.
אופים כ-25 דקות.


גיוונים: אפשר להחליף את העלים ב-7-8 מדליוני תרד קפואים ואת האפונה בתירס (זה המתכון המעולה שהמציאה אחותי).
והקולרבי עצמו: מה עם שניצל קולרבי?


בתיאבון!

2 comments:

  1. איפה קונים עלי קולרבי?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני חושבת שאפשר לקנות אותם רק כשהם מחוברים לקולרבי עצמו. אם אין, אפשר להחליף בעלי מנגולד או תרד

      מחק