יום שלישי, 18 באפריל 2017

מצייה-עיג'ה, מצה בריי, או איך לנצל את המצות שנשארו

אחרי-החגים שמח לכולם! אם נשארו לכם מצות מהחג, אשריכם. אני תמיד רצה לקנות עוד חבילה אחת, רגע לפני סוף החג, וממשיכה ליהנות מהן עוד כמה ימים, והשנה פספסתי את המועד: אין מצה אחת לרפואה בכל השכונה.
בשנה שעברה הכנתי לזניה ממצות, וזו היתה הצלחה נהדרת. השנה, ההצלחה הגדולה בחג היתה מצייה, כלומר מצה-בריי, כלומר עיסת מצות מטוגנת. הקונצנזוס המשפחתי אצלנו גם בקרב אלו ש(עדיין) לא-טבעונים היה שמציות טבעוניות טעימות פי-כמה-וכמה! ואם מוסיפים עשבי תיבול לתערובת, מקבלים סוג של עיג'ה, ארוחה קלה אך משודרגת מאד.




מצה-בריי עם עשבי תיבול
לארבעה סועדים כתוספת או לשניים רעבים כמנה עיקרית
רכיבים
4 מצות
כוס גדושה עשבי תיבול: כוסברה, פטרוזיליה, בצל ירוק ומעט שמיר וסלרי
1 כפית מלח (או יותר לפי הטעם)
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כף גדושה ממרח שקדים או ממרח קשיו
מים "כמה שתופס" עד לקבלת עיסה

שמן לטיגון, מחבת טובה עם מכסה

הכנה
שוברים את המצות לחתיכות קטנות לתוך קערה בינונית. שוטפים היטב את עשבי התיבול וקוצצים דק-דק, במעבד מזון אם יש. מוסיפים את עשבי התיבול למצות, מוסיפים מלח, פלפל שחור וממרח שקדים ומערבבים היטב. מתחילים להוסיף מים תוך כדי ערבוב, עד שמתקבלת עיסה מהודקת.
מחממים מעט שמן במחבת על להבה בינונית, יוצרים קציצות או דיסק גדול אחד, וכשהשמן חם, מניחים את הלביבות/מציות לטיגון. מכסים, מטגנים כחמש דקות או עד להשחמה, הופכים, מטגנים עוד חמש דקות או להשחמה, מכוסה כל הזמן.

אפשר להכין את העיסה מראש ולשמור במקרר. אפשר גם להקפיא את העיסה ולהפשיר לפני הטיגון.

בתיאבון!

אין תגובות:

פרסום תגובה