יום שני, 21 במרץ 2016

"קַמְצוּץ חֶמְאָה בִּשְבִיל פַּת-לֶחֶם טִבְעוֹנִית"

הרשת מלאה מתכונים טבעוניים לתחליפי חמאה, חלקם ממש מסובכים להכנה ודורשים חומרי-גלם יקרים ולא זמינים בקלות. אבל אפשר אחרת, ובקלות. הנה ממרח מעודן שמשמש כחמאה גם באפייה וגם למריחה, קל, פשוט ומהיר להכנה! 

צריך רק שני רכיבים
 רשמו לכם: חמאת קקאו ושמן.  

הכנתי מהחמאה הזו בצק פריך*: הוא יצא מעולה ומעודן.
השתמשתי בה להכנת קראמבל: קיבלנו את הקראמבל הכי טעים מזה שנים.
בסופו של דבר החלטתי להעז ופשוט למרוח על פרוסת לחם טרייה, והתוצאה... 
עם מעט מלח גס... 
נהדרת! רציתי לצאת במחול שמח! נזכרתי בשיר "ארוחת הבוקר של המלך" מהספר  פעוטים היינו  של א"א מילן... על המלך הטרחן שדרש מכל הארמון ומהפרה המנומנמת "חמאה בשביל פת-לחם מלכותית" והתרגז כשהציעו לו ריבה במקום. בעצם, הפרה הציעה למלך מרמלייד, אבל בתרגום דברים משתנים: גם פודינג האורז שסירבה מרי-ג'יין לאכול בשיר אחר בספר הפך בתרגום ל"שמנת של תנובה" שהילדה אהובה שוב איננה אוכלת.

והנה המתכון הקל והמהיר: אם עוד לא הכנתם בצק פריך לאוזני המן, עופו עליו עם חמאה טבעונית!


לחמאה טבעונית

⅓ כוס חמאת קקאו 
¾ כוס שמן



הכנה
בכלי בינוני ממיסים את חמאת הקקאו: במיקרוגל, בפולסים קצרים, או בסיר כפול.
כשחמאת הקקאו נמסה לחלוטין, יוצקים אליה את השמן. מעבירים לכלי מתאים לקירור, ומעבירים למקרר לשעות אחדות, להתמצקות.
 הטעם הסופי מושפע מהשמן שבו משתמשים: אני בחרתי בשמן חמניות שטעמו נייטרלי לגמרי.

איפה קונים חמאת קקאו? אני קניתי אצל גרובשטיין בשוק לוינסקי. יש בכל החנויות המתמחות, לאחרונה ראיתי גם בניצת הדובדבן. רק בדקו שהמוצר אכן פרווה ואינו מכיל חלב (כפי שקרה לחברתי).

שימו לב: כשמשתמשים בחמאה הזו במתכונים עם מחמאה/מרגרינה, ההמרה אינה ביחס של 1:1. צריך להפחית את כמות החמאה הטבעונית מכמות המחמאה/מרגרינה במתכון המקורי בערך ברבע.


*בצק פריך
(לאוזני המן או לטארטלטים)

רכיבים
250 גרם קמח רגיל
½ כפית אבקת אפייה
 40 גרם אבקת סוכר (בערך ⅓ כוס)
 קליפה מגוררת מתפוז
קמצוץ אבקת וניל
30 גרם חמאה טבעונית
¼ כוס שמן
¼ כוס מיץ תפוזים טרי
1 כף גדושה רסק תפוחי עץ לא ממותק

הכנה
מנפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, ומעבירים לקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, וניל וחמאה טבעונית. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ובסוף את רסק התפוחים. מפעילים את הלהב עד לקבלת פירורים קטנים. מוציאים, מהדקים לבצק ומקררים לפחות עשרים דקות.



בתיאבון!

3 תגובות:

  1. היי
    שאפו על המתכון.
    שחיתות קלורית?
    אנסה בקרוב

    השבמחק
  2. היי
    לא הבנתי ביחס למה את מתכוונת שההמרה היא איננה 1 ל 1

    השבמחק
    תשובות
    1. ההמרה במתכונים שיש בהם חמאה או מרגרינה:
      בבצק הפריך המקורי היו 40 גרם מרגרינה, כאן צריך רק 30 גרם חמאה טבעונית.

      מחק