יום שני, 19 באוגוסט 2013

לימון כבוש

לימון – מוסיף המון! מי שאמר "הלימון כה יפה הוא, ריחני ונהדר אבל אל תאכל ממנו  – אי אפשר, לא אי אפשר" פשוט לא ניסה לימון כבוש.




קל מאד להכין לימון כבוש, והוא נשמר שבועות רבים במקרר. אני קוצצת את הפרוסות ומוסיפה לסלט, וגם מכינה ממרח בתוספת מעט שמן זית, ומשתמשת בו לשידרוג סלטים, רטבים, קציצות וטחינה.


רכיבים:

לימונים טריים
מלח גס
שמן זית לכיסוי

כלים:
סכין חדה
קערה
צנצנות נקיות מאד למילוי – כדאי אך לא חובה לעקר אותן

הכנה:

מקרצפים ושוטפים את הלימונים. סוחטים מיץ משניים או שלושה לימונים ושומרים בצד.

חוצים את שאר הלימונים לאורך ובסכין חדה מסלקים את הליבה הלבנה. מסלקים את כל החרצנים – עבודה מעצבנת אך משתלמת בהמשך, כשרוצים לטחון את הלימונים.

פורסים כל חצי לימון לפרוסות דקות ומעבירים את הפרוסות לקערה. כשמצטברות בקערה פרוסות משניים-שלושה לימונים, מפזרים עליהן כף של מלח גס (לא מלח דק!) ומקפיצים בעדינות עד שהמלח מכסה את כל הפרוסות. ממשיכים כך עד שנגמרים הלימונים.

דוחסים את פרוסות הלימון המומלחות לתוך הצנצנות, ככל שניתן, בכף עץ. הלימונים מגירים הרבה מיץ אך לא מספיק למילוי הצנצנת. יוצקים מהמיץ הסחוט כמעט עד שפת הצנצנת, מכסים בשכבה דקה של שמן זית וסוגרים את הצנצנת במכסה.

מעמידים על מגש על אדן החלון, ומחכים ימים אחדים, תלוי בשמש, עד שהלימונים מתרככים. מעבירים למקרר.

לממרח: טוחנים בבלנדר תכולה של חצי צנצנת, מוסיפים שתי כפות מיץ לימון ושתי כפות שמן זית. שומרים במקרר.

נסו להוסיף כפית ממרח לימון כבוש לטחינה, לסלט גזר, לסלט כרוב, לפסטה מוקפצת עם קישואים. חשוב להוציא לימונים מהצנצנת רק באמצעות כף נקייה (או מזלג... העיקר שיהיה נקי).

בבלוג של חברתי המוכשרת מרילין איילון (היא עדיין לא טבעונית אבל מאד מפרגנת לטבעונות!) יש דוגמה לסלט חצילים עם לימון כבוש שהכנתי לארוחת בוקר של חברות.

6 תגובות:

  1. הלימון הכבוש הזה מקפיץ ומשדרג כל סלט או תבשיל. מומלץ בחום!!
    לכבוד החגים הבאים עלינו לטובה, אפשר להכין בצנצנות קטנות ולהגיש בתור מתנת חג תוצרת בית.

    השבמחק
  2. עשית לי חשק ללימון

    השריף

    השבמחק
  3. דקלה, אחות של דנה 2022 באוגוסט 2013 בשעה 8:48

    תמר, ברכות לעלייה לאוויר של הבלוג המקסים!!!

    השבמחק
  4. הלו דקלה! תודה רבה... גם על הייעוץ המקדים :)

    השבמחק
  5. את הצנצנת משאירים פתוחה? ובכמה לימונים בערך את משתמשת לצנצנת גדולה אחת נגיד? תודה רבה

    השבמחק
  6. סוגרים את הצנצנת במכסה.
    קשה להגיד בעניין הצנצנות, כי זה מאד תלוי בגודל הלימונים :) בצנצנת "רגילה" של ריבה נכנסים בערך שני לימונים גדולים. בפעם הבאה שאכין אשתדל לזכור לשקול את הלימונים ולעדכן.

    השבמחק