יום שני, 28 ביולי 2014

מיני פאי ליים


חברה ללימודים הביאה ליים מהעץ בחצר ביתה, והחלטתי לנצל את ההזדמנות לנסיונות אפייה. כעבור שבוע, הגשתי לה ולקבוצת הלימוד שלנו פאי ליים מיניאטורי. כולם אהבו, והבטחתי לפרסם את המתכון. גם בשווקים יש עכשיו ליים. אם לא מתאים לכם להתעסק יותר מדי במטבח בימים קשים אלה, אפשר להכין ממנו ליימונדה מרעננת ומרווה. כף מיץ, כפית (או שתיים) סוכר, מעט מים רותחים להמסה, וכוס גדושה מים קרים וקוביות קרח. לרוויה!






לתריסר מיני-פאי ליים
יש לקחת בחשבון הכנה מראש: להשרות את אגוזי הקשיו (כשש שעות),  לאפות את הקלתיות, להקפיא את הפאי עם המלית לפחות שעתיים לפני ההגשה, וגם להוציא מהמקפיא למקרר לחצי שעה, כדי להגיש במרקם חלק ולא קפוא מדי.

לקלתית 
14 עוגיות פתי בר (אני מעדיפה של גטניו)
4 כפות חמאת קקאו
1 כף ממרח לוטוס 

הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס), מרפדים תבנית שקעים ב-12 עטרות נייר לאפייה (מנג'טים). 

ממיסים את חמאת הקקאו בקערה במיקרוגל (40 שניות) או מעל סיר עם מים רותחים (באן מרי). מרסקים את העוגיות במעבד מזון ומוסיפים את חמאת הקקאו המומסת ואת ממרח הלוטוס.
מחלקים את התערובת בין 12 העטרות שבתבנית. מהדקים בעזרת כף או תחתית של כוס צרה. אופים כשבע דקות. מצננים.

למלית
1 כוס קשיו מושרה במים לפחות 6 שעות
1/2 כוס מיץ ליים 
כפית קליפת ליים מגוררת 
2 כפות סירופ מייפל או אגבה
165 מ"ל חלב קוקוס
1/4 כוס חמאת קקאו מומסת
לקישוט (לא חובה): שש פסיפלורות



לפני ההקפאה
הכנה
מסננים את הקשיו וטוחנים בבלנדר עם חלק מחלב הקוקוס עד לקבלת משחה חלקה. אני השתמשתי בבלנדר של הקנווד הישן שלי, והתוצאה היתה מעולה. מוסיפים את שאר חלב הקוקוס, טוחנים עוד ומעבירים לקערה. מוסיפים מיץ ליים, קליפה מגוררת, חמאת קקאו מומסת וסירופ אגבה. בודקים את הטעם ומתקנים אם צריך. 
יוצקים את התערובת על התחתיות האפויות, ומעבירים למקפיא לפחות לשעתיים. חצי שעה לפני ההגשה, מעבירים למקרר.
אם רוצים, אפשר לקשט כל מיני-פאי בתוכן של חצי פסיפלורה.














אין תגובות:

פרסום תגובה