יום חמישי, 25 בדצמבר 2014

שתי עוגות טבעוניות לשבת: קחי לך תפוזים ותמרים

שתי עוגות נהדרות, קלות ומהירות להכנה 
אין צורך במיקסר!
המשפחה שלי מפרגנת לטבעונות, ואחותי מפתיעה כל הזמן בעוגות ובמאפים טבעוניים שהיא מוצאת ברשת או ממציאה לבדה. ההצלחה האחרונה היא עוגת התפוזים של הקונדיטור רני רותם, מהאתר TLVegan. זו עוגה עסיסית, נימוחה ונהדרת, וכל הטועמים התלהבו וכמעט לא האמינו שזו עוגה טבעונית. בשווקים מוכרים עכשיו שקים של "תפוזים למיץ" וממש כדאי להשתמש בהם להכנת העוגה. אפשר כמובן להשתמש במיץ סחוט קנוי. אני הפחתתי מעט את הסוכר והוספתי לחלק מהעיסה פרג טחון.

עוגת תפוזים/ תפוזים ופרג
לתבנית עגולה בקוטר 24 סנטימטר או שש תבניות אינגליש בינוניות (8x19 סנטימטר)


רכיבים
220 גרם (½1 כוסות) קמח 
2 כפיות אבקת אפייה
140 גרם (⅔ כוס) שמן קנולה
2 כוסות מיץ תפוזים סחוט 
קליפה מגוררת מתפוז שלם
200 גרם (1 כוס) סוכר
1 כפית ממרח וניל טהור או תמצית וניל טובה
2 כפות פרג טחון (לחצי כמות העוגה – לא חובה)

הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). מכינים את התבניות לאפייה.
מנפים את הקמח ואבקת האפייה לקערה קטנה.
בקערה בינונית מערבבים בכף או במטרף שמן, מיץ, קליפה מגוררת, סוכר, וניל. מעבירים את הקמח לקערת הנוזלים ובוחשים רק עד שהחומרים מתערבבים, לא יותר מדי.
יוצקים מחצית מהכמות לתבנית/תבניות; מוסיפים את הפרג בערבוב לשאר התערובת ויוצקים גם אותה לתבניות.
אופים כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. העוגה נשמרת יפה במקרר וגם במקפיא.




~~~

עוגת תמרים מבושמת

 לא מזמן קיבלתי ממועצת התמרים חבילה נהדרת של תמרי מג'הול וחלאווי. חלק חילקתי למשפחה, חלק שמרתי לפינוקים מתוקים ומהשאר הכנתי עוגה מהממת, מבושמת בתבלינים. 



רכיבים
250 מ"ל חלב סויה (גם משקה שקדים יתאים)
100 מ"ל מים
200 גרם תמרים (כ-13 תמרים)
1 כפית סודה לשתייה
100 גרם מרגרינה מזולה (אפשר להחליף בשמן קוקוס: המשפחה שלי לא אוהבת)
100 גרם סוכר חום
200 גרם קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית זנגוויל יבש
½ כפית קינמון טחון
¼ כפית הל טחון
 כפית ציפורן טחון
פצפוצי שוקולד – תוספת, לא חובה

הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס). משמנים תבנית של 15x25 ס"מ או תבנית שונה בשטח זהה.
קוצצים תמרים ושמים בסיר בינוני עם המים ומשקה הסויה. מחממים, מסירים מהאש כשהנוזל רק חושב לרתוח, ומייד מוסיפים סודה לשתייה. תכולת הסיר תעלה ותגעש, וזה בסדר.
בקערה בינונית בוחשים מרגרינה וסוכר – אין צורך ללכלך מיקסר, מספיקה כף עץ.
מוסיפים את תערובת הנוזל והתמרים, מערבבים, מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ותבלינים. אם משתמשים בפצפוצי  שוקולד – מוסיפים עכשיו ומערבבים.
מעבירים לתבנית, אופים כחצי שעה, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.


בתיאבון!


לאתר של מועצת התמרים 

נ"ב: הידעתם  ש"תמר" היה השם הנפוץ ביותר לבנות בשנה שעברה?
ובצדק, כמובן.

אין תגובות:

פרסום תגובה