יום שני, 21 בדצמבר 2015

קישואים בנוסח בנגאל בחלב קוקוס

התוספת הצנועה הזו, המהירה להכנה, הופכת לשיא הארוחה בזכות מגוון הטעמים שלה. תערובת התבלינים הבנגאלית פַּאנץ' פוראן, שפירוש שמה פשוט "חמישה תבלינים", מערבולת של גווני רעננות וטריות, מעלה את הקישואים הצנועים לשיאים שלא הכירו, בליווי מעַדֵּן של חלב קוקוס. להבדיל ממתכונים הודיים רבים, כאן אין צורך במטחנת תבלינים: מערבבים את הרכיבים, ומטגנים אותם בשמן חם כדי "לפתוח" את קשת הטעמים. אני אוהבת קישואים בכל צורה שהיא, אבל המנה הזו לטעמי מנצחת את כולן. ממש חבל לי שאני לא יכולה להעביר את הריח ואת הטעם המדהים של המנה הזו!




רכיבים
500 גרם קישואים, קצוצים לקוביות קטנות
1 כף שמן
2 כפיות "חמישה תבלינים" פאנץ׳ פאראן (מתכון בהמשך)
½ כפית פלפל ירוק חריף, קצוץ (יותר לאוהבים חריף)
חצי בצל סגול, קצוץ
כף עלי קארי
2 שיני שום קצוצות
כף ג׳ינג׳ר טרי, מגורר
רבע כוס חלב קוקוס
¾ כוס מים
2 כפיות מלח
3 כפות כוסברה קצוצה לקישוט

לתערובת פאנץ' פוראן Panch phoron
1 כף זרעי שומר שלמים
1 כף קצח שלם
1 כף זרעי חרדל שחור שלמים
1 כף זרעי כמון שלמים
½ כף זרעי חילבה שלמים
מערבבים ושומרים בכלי אטום במקרר.
במקור כמויות הזרעים שוות, אני מעדיפה להפחית את כמות החילבה.



הכנה
בווק או בסיר רחב מחממים את השמן על להבה בינונית. מוסיפים את תערובת התבלינים וכשהיא מתחילה להתפצפץ, כעבור כדקה, מוסיפים פלפל חריף, עלי קארי, בצל ומטגנים דקה. מוסיפים ג׳ינג׳ר ושום, מטגנים דקה, מוסיפים קישואים ומערבבים. מטגנים שלוש דקות, מוסיפים חלב קוקוס ומים, ממליחים, מכסים את הווק ומנמיכים את הלהבה. 
מבשלים 10-7 דקות, טועמים וממליחים עוד אם צריך.
מגישים על אורז ומקשטים בכוסברה קצוצה.






בתיאבון!

אין תגובות:

פרסום תגובה