יום שישי, 19 בפברואר 2016

עוגיות שקדים מהירות ומעולות


עוגיות נהדרות, לא מתוקות מדי, מלאות כל טוב, והכי חשוב: מהירות להכנה. מדליקים את התנור, ועד שהוא מגיע לחום אוספים את החומרים, מכינים את הבצק ויוצרים ממנו כדורים. עוד עשר דקות עד רבע שעה (תלוי בגודל העוגיות), הבית מתמלא ניחוח משכר והעוגיות מוכנות. את המתכון המקורי הביאה חברה בקבוצת "בישול טבעוני" בפייסבוק, שהמליצה על טחינה מלאה. לא מזמן התגלגלה אצלי צנצנת של שקדיה ונידבתי אותה לניסוי. היה מוצלח, היו שידורים חוזרים ויהיו עוד רבים.

עם שוקולד קצוץ (צילמה: דור)

 רכיבים
200 גרם שקדיה או טחינה 
90 גרם סירופ מייפל טהור (ניסיתי: אפשר גם עם החיקוי בטעם מייפל)
60 גרם קמח כוסמין מלא 
¾ כפית סודה לשתייה

תוספות 

 70 גרם שוקולד קצוץ או 24 מטבעות שוקולד מריר

או תערובת תבלינים:
1 כפית זנגוויל טחון
½ כפית הל טחון
½ כפית קינמון טחון
⅛ כפית ציפורן טחון
אגוז מוסקט: שניים-שלושה גירורים בפומפייה





עם תבלינים

הכנה
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלסיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה בינונית מערבבים שקדיה וסירופ מייפל. מנפים פנימה את הקמח עם הסודה לשתייה. מוסיפים שוקולד קצוץ או תערובת תבלינים (או גם וגם). מעבדים לבצק נעים, וחותכים ממנו כ-24 חתיכות שוות. מכדררים, משטחים ואופים עשר דקות עד רבע שעה. כששולי העוגיות מזהיבים, מוציאים מהתנור. מצננים על רשת ושומרים בכלי אטום.


עם מטבעות שוקולד: משקעים מטבע שוקולד בכל עוגיה לפני האפייה

בתיאבון!

15 תגובות:

  1. או, זה נשמע טעים מאוד!!!
    אהבתי את כל הגיוונים, אני רושמת לי לנסות, תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. מרילין דרישת שלום מדניאל! :-)

      מחק
    2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
    3. מרילין דרישת שלום מדניאל! :-)

      מחק
  2. נשמע מושלם!
    אפשר בבקשה את הכמויות בכוסות?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מיה
      טחינה, בערך כוס
      מייפל סירופ, כשליש כוס
      קמח כוסמין, כחצי כוס
      בהצלחה!

      מחק
  3. נראה נפלא!
    מה אפשר לשים במקום קמח כוסמין?
    בגלל הגלוטן....
    תודה♥

    השבמחק
    תשובות
    1. דגנית אין לי ניסיון האפייה ללא גלוטן אז לא רוצה להטעות אותך!

      מחק
  4. שלום, אין לי מייפל. חושבת שיצא טוב גם עם סילאן?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי אלישבע, לא ניסיתי עם סילאן, נראה לי שעלול להיות דביק מדי, אבל שווה ניסיון :-)

      מחק
  5. מעולה, הכנתי כמה עוגיות בתבנית גם עם חמוציות :)

    השבמחק
  6. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  7. אפשר להחליף את קמח הכודמין בקמח חומוס

    השבמחק