יום שני, 29 בפברואר 2016

עוגיות סולת


העוגיות האלה מושלמות לטבילה בקפה או בתה. הכנתי אותם לפני שנה במסגרת חיסול חמץ לפני פסח כי איכשהו, תמיד לפני פסח אני מוצאת במקפיא כמויות עצומות של סולת. השנה, לקראת פורים, הכנתי שוב בתוספת מעט מלית פרג: זה קרה כי הכנתי כמות גדולה של מלית להקפאה, ושלוש כפות נשארו בסיר. הוספתי הרבה קליפת לימון ואהבתי מאד את התוצאה. שתי הגרסאות טעימות מאד: הן לא מתוקות מאד ולכן נחמד לפזר עליהן מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.

רכיבים
½1 כוסות סולת (280 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
½ כוס קמח כוסמין (55 גרם)
½ כוס סוכר  (100 גרם)
1 כף גדושה חוואיג' לקפה (או כל תבלין חביב)
¼ כוס מים
½ כוס שמן חמניות
לקישוט: שקדים פרוסים או פיסטוקים (לא חובה)

לגרסת הפרג
(ש"נולדה" בגלל עודף מלית פרג)
מוסיפים:
3 כפות מלית פרג 
2 כפות קמח לבן 
1 כף גרידת לימון
אבקת סוכר לפיזור על העוגיות המוכנות (אפשרות)
אם אין מלית פרג אפשר פשוט להוסיף פרג טחון, ולוותר על הקמח הלבן

הכנה
מחמממים תנור לחום בינוני (170 מעלות צלסיוס) ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
מערבבים את כל הרכיבים בכף, בקערה בינונית. יוצרים כדורונים בגודל של אגוז קטן. מקשטים בפיסטוק או בשקד, אם רוצים.
אופים כעשר דקות עד רבע שעה, עד ששולי העוגיות מזהיבים. אני אוהבת להוציא את התבנית באמצע האפייה ולשטח ולסמן פסים באמצעות מזלג. העוגיות עוד רכות מעט כשמוציאים מהתנור, אבל מתקשות בהמשך. מצננים ואם רוצים, מפדרים באבקת סוכר.







אפשר גם לשטח את העיסה בתבנית, לסמן חיתוכים, לאפות עשר דקות ולחתוך שוב. להחזיר לאפייה לחמש עד עשר דקות, ולפדר בסוכר וקליפת לימון.

בתיאבון!

4 תגובות:

  1. תודה רבה. מתכון מקסים וטעים.

    השבמחק
  2. תודה רבה. מתכון מקסים וטעים.

    השבמחק
  3. בוקר טוב, ניתן לשים קינמון במקום חוואיג'?

    השבמחק
  4. בהחלט, אפשר להחליף בכל תבלין שאוהבים

    השבמחק