יום ראשון, 24 בינואר 2016

בלונדיז תמרים לט"ו בשבט

לכבוד ט"ו בשבט, קבלו קוביות מתוקות וממכרות: ממתק טבעוני מהיר-להכנה, ללא בישול, ללא גלוטן, מלא טעם ושמחה! 


רכיבים
12 תמרי מג'הול רכים
1 כוס חמאת בוטנים 
תוספת (אופציה): מעט שוקולד להמסה ולקישוט  (כ-25 גרם)
תחליף: ממירים את חמאת הבוטנים ב-¾ כוס שקדיה (ממרח שקדים). אם עושים זאת, כדאי להוסיף כמה חמוציות או משמשים מיובשים, כדי לשבור את המתיקות.
הכנה
במעבד מזון טוחנים תמרים וחמאת בוטנים. משטחים בתבנית: גודלהּ יקבע את עובי הממתק. אני השתמשתי בתבנית פיירקס שמידותיה 19x15 ס"מ. מקפיאים לשעתיים לפחות. חותכים לקוביות קטנות.
אם רוצים, ממיסים בשלב זה מעט שוקולד מריר ומזלפים לקישוט.
שומרים במקפיא.


בט"ו בשבט לפני ארבע שנים הודעתי רשמית שאני טבעונית, בסופו של תהליך שהתחיל בערך בראש השנה. בחודשים שלפני ההכרזה קראתי הרבה בבלוגים ובפורומים של טבעונים, ניסיתי הרבה מתכונים והתאמנתי בהתאמת התפריט לטבעונות.  נהניתי מהתהליך, נהניתי מסופו, ואני חושבת שזו היתה אחת מההחלטות היותר-חכמות וטובות שהחלטתי בחיי.

 ט"ו בשבט שמח ובתיאבון!

5 תגובות:

  1. המתכון הזה מתאים לי מאוד השבוע. רק שאלה לי : באיזה ממרח בוטנים השתמשת.

    השבמחק
    תשובות
    1. חמאת בוטנים עם שבבים' ללא סוכר. לא זוכרת של איזו חברה (לא סקיפי). אם את ממירה בשקדיה/שקדימון, שימי פחות מכוס ותוסיפי פירות יבשים חמוצים. זה ממכר!

      מחק